- Endelig en god følelse

Ettmålsseier over Molde i går og Rosenborg begynner virkelig å finne høstfasongen. Hele laget ser ut til å gå mot god gammel Champions League-form. - Jeg kjente jeg fikk den gode følelsen i kroppen, sier kaptein Erik Hoftun til Dagbladet.

For Rosenborg var i virkeligheten aldri truet av Molde. Særlig bakover på banen var trønderne bunnsolide. Og etter å ha hanglet seg gjennom serien med til dels halvdårlig spill, ser det ut til at RBK og Nils Arne Eggen skal greie å skape et nytt storlag til årets Champions League.

Tunge stunder

- Vi har hatt våre tunge stunder i år etter å ha spilt dårlige seriekamper, men samtidig har vi tatt jevnt med poeng og bare tapt en kamp. Spillet har ikke funket så bra, men de to siste kampene har vi fått en del a-haopplevelser på hvordan det er å spille godt igjen, analyserer Erik Hoftun.

Trener Eggen skrøt hemningsløst av RBKs defensive kvaliteter i går. Både i forsvaret og på midtbanen.

- Vi gjør en veldig bra kamp. Vi angriper med folk bakfra, og kommer veldig voldsomt i alle fasene av spillet, sier Eggen til Dagbladet.

Han innrømmer samtidig at fortsatt skorter litt på kvalitetene i angrepsrekka. Særlig når Rosenborg kontrer, og ballen skal spilles på klassisk RBK-vis. Framover, og i lengderetninga.

Mangler litt

- Asså, det er klart vi merker at vi ikke har den gode gamle «Makarov-rekka» som vi kalte den, med Mini og Brattbakk. Da var det full fart framover og løpene kom perfekt. Men jeg er veldig fornøyd med Frode Johnsen som skaper enormt mye med sin enorme innsats og bevegelse, sier Eggen.

Kaptein Hoftun er mer fornøyd med spissnykommerne.

- Frode Johnsen er veldig bra, og jeg synes også Morten Knutsen til tider var stor i denne kampen, skryter han.

Men det er likevel synlig at RBK ennå ikke har klart å tette rommet etter Mini/Carew helt på topp.

- Det er ikke så rart at ikke alt er fullstendig på plass. Vi får jo bare beholde spillerne i fjorten dager av gangen. Det er ikke så lett å gjøre noe da, sier Eggen ironisk.

Irsk ølball

Men etter en litt trøblete sommer, ser det nå ut til at Rosenborg kan gå Champions League-kvalikken litt lysere i møte.

- Vi er snart der vi skal være, slår Eggen fast.

To kvalikkrunder venter trønderne. I den første går det mot irsk motstand, etter at Shelbourne slo makedonske Sloga Jugomagnat 1- 0 på bortebane i går kveld.

- Ja, vi hadde ønsket oss dem. Det er hyggelig med irsk motstand. De spiller med hjerte, smiler Eggen.

- Da blir det vel oppladning på pub?

- Nei, alt utenom ølet er bra med Irland. Asså, du veit, ska du drekk øl sammen med ira, så kjæm du mætt heim.

DET NÆRMER SEG: Roar Strand laget kampens eneste mål på en flott prestasjon, uten at Knut Anders Fostervold eller noen andre Moldespiller kunne gjøre noe som helst.