Endelig en norsk kombinertopptur

Petter Tande (18) tok sin første pallplassering da han gikk inn til 3. plass i lørdagens kombinertverdenscup på hjemmebane i Granåsen.

Byåsen-gutten gikk ut i sporet 32 sekunder bak tyske Ronny Ackermann (25) etter å ha havnet på 5. plass i hoppingen.

Halvveis i langrennet hadde han avansert til 3. plass, en plassering Tande tok godt vare på. Han kom inn 27,3 sekunder etter Ackermann, som tok sin tredje verdenscupseier av tre mulige denne sesongen.

Finske Hannu Manninen ble nummer to, 19,6 sekunder bak, mens Magnus Moan fulgte opp en flott norsk dag med 5. plass. Moan var 37,6 sekunder bak vinneren etter å ha tatt inn halvminuttet i langrennet. Han vare bare nummer 10 etter hoppingen.

Opptur

Etter konkurransen var det stor stemning i den norske leiren. Dette var en opptur både de og kombinertsporten i Norge trengte.

- Jeg er strålende fornøyd med dette, og ikke minst at det ble plassering på pallen, sa Petter Tande.

18-åringen sier han har mye mer å gå på. Spesielt i hoppbakken, der han landet etter et svev på 118 meter.

- Jeg var bare sånn mellomfornøyd etter hoppingen. Det var ikke noe dårlig hopp, men jeg var mye bedre på trening fredag, sa Tande.

- Hadde det klaffet bedre i hopp i dag, kunne jeg ha vunnet, slo unggutten fast.

Tande ble før langrennet enig med østerrikske Michael Gruber om å hjelpe hverandre fram i løypa. Det fungerte bra for begge. Gruber ble nummer fire, noen små sekunder foran Magnus Moan.

Med i toppen

Også Moan, en annen unggutt det stilles forventninger til, var kjempefornøyd.

- Det er gledelig å se at jeg er i stand til å henge med i toppen, sa Moan.

- Jeg har trent mye bedre i år enn i fjor og er blitt mer stabil både i hoppbakken og i sporet, sa Moan etter det som må kalles hans definitive gjennombrudd.

Kombinerttrener Lasse Ottesen hadde all grunn til å glise lørdag.

- Jeg er kjempefornøyd med laginnsatsen. Vi jobber veldig bevisst med å få fram nye, unge kombinertløpere. Det er viktig å få opp igjen interessen for kombinert i Norge, og vi har noe på gang, sa Ottesen.

- Spesielt for Petter Tande var dette meget gledelig, sa Lasse Ottesen.

(NTB)