PÅ PALLEN: Nina Løseth fulgte opp den norske jubeldagen med 3. plass i slalåm i Åre.
Foto: Cornelius Poppe / NTB scanpix
PÅ PALLEN: Nina Løseth fulgte opp den norske jubeldagen med 3. plass i slalåm i Åre. Foto: Cornelius Poppe / NTB scanpixVis mer

Endelig en norsk kvinne i verdenstoppen i alpint: - For en jubeldag

Løseth på pallen for andre gang i karrieren.

(Dagbladet): Nina Løseth slo til med karrierebeste i storslalåm i går og fulgte opp med sin livs beste 1. omgang i Åre i dag.

Som nest beste kvinne hadde hun et drømmeutgangspunkt før finaleomgangen i slalåm. Normalt sett er sunnmørsjenta mye bedre i finaleomgangen enn i 1. omgang.

Svenske Frida Hansdotter kjørte glimrende på hjemmebane og satte press på Løseth før det hele skulle avgjøres.

Løseth kjørte jevnt med det svenske hjemmehåpet, og det ble en ekstremt nervepirrende finale. Til slutt var ålesundsjenta bare seks fattige hundredeler bak Hansdotter.

Sensasjonskvinnen Petra Vlhova fulgte opp den overraskende 1. omgangen og var best også i finaleomgangen. Slovaken slo til med sin første verdenscupsseier mot alle odds.

Dermed endte Løseth på 3. plass for andre gang i karrieren. I januar tok hun sin første pallplass noensinne i Zagreb.

- For en jubeldag, ropte NRKs kommentatorer etter at den norske drømmedagen ble komplettert.

Bare en time tidligere hadde nemlig Henrik Kristoffersen utklasset hele verdenseliten i herrenes slalåmrenn i Val d'Isère. Dermed er det ikke bare Aksel Lund Svindal og Kjetil Jansruds bragder i fartsdisiplinene som gjelder i norsk alpinsport lenger.

Forrige norske kvinnelige alpinist som vant i verdenscupen, var Andrine Flemmen i Sölden i oktober 2002. Også Flemmen er fra Møre og Romsdal, nærmere bestemt Løseths naboby Molde.

Nå nærmer Løseth seg fra renn til renn.

- Jeg tror det kan løsne når som helst for de norske alpinjentene. Nina har en spennende utvikling, sier Flemmen til Dagbladet.