BLANT NORGES BESTE: Vikings Veton Berisha sto fram som en nøkkelspiller hos Norge da Portugal ble slått 1-0 på bortebane. 
Foto: Tommy Ellingsen / Scanpix
BLANT NORGES BESTE: Vikings Veton Berisha sto fram som en nøkkelspiller hos Norge da Portugal ble slått 1-0 på bortebane. Foto: Tommy Ellingsen / ScanpixVis mer

Endelig en norsk seier det lukter svidd av

G17-landslaget slo Portugal borte. - Gutta viste en fantastisk innsats.

Portugal - Norge 0-1

(Dagbladet): Norsk fotball har ikke akkurat hatt mange internasjonale triumfer å juble for i 2011, med 1-4-fadesen mot Wales for en drøy uke siden som det ferskeste eksempelet.

I kveld fikk man imidlertid en etterlengtet opptur, da G17-landslaget tok en sterk 1-0-seier borte mot Portugal.

Assistenttrener Morten Rønningen hevder resultatet attpåtil var helt fortjent.

- Vi er veldig fornøyde med denne kampen. Å slå Portugal borte er en sterk prestasjon og klinger godt. Totalt sett var det også fortjent, sier han til fotball.no.

Seiersmålet kom noen minutter før full tid, da Andreas Hollingen fra Molde passerte to motspillere før han satte ballen i lengste hjørne.

Flere forstå-seg-påere har snakket om en feilslått talentutvikling og dårlige basisferdigheter blant unge fotballspillere her hjemme, men Rønningen mener Norge var fullt på høyde med portugiserne i banespillet.

- Det var veldig høy intensitet i kampen og vi møtte et meget godt lag. Guttene viste en fantastisk innsats. Vi viste igjen at vi kan stå imot de beste lagene både i forsvarsspillet og i det etablerte spillet. I 1.omgang var det vi som spilte mest og var det førende laget. Etter pause giret Portugal opp litt og vi ble hengende litt etter, men vi jobbet oss inn og var kompakte bakover. Etter hvert klarte vi også å etablere eget spill igjen, sier Rønningen.

Kveldens kamp var den første av to mot Portugal denne uka, den neste spilles torsdag.

Landslagsassistenten sier den sterke laginnsatsen la grunnlaget før at Norge gikk seirende ut av den første duellen, men velger like fullt å trekke fram tre enkeltspillere.

- Ole Kristian Selnæs (Rosenborg) og Veton Berisha (Viking) var veldig gode. I tillegg debuterte Marius Lundemo (Bærum) med bravur. Disse tre skilte seg ekstra ut, selv om hele laget skal ha ros, sier han.