Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Endelig en opptur, Everton

Russer sendte blåtrøyene videre i Europa.

RUSSER BLE MATCHVINNER: Tim Cahill og Jo gratulerer Dinijar Biljaletdinov med målet som beseiret AEK og sendte Everton videre i europaligaen. (Foto: Giorgos Karahalis, SCANPIX/Reuters)
RUSSER BLE MATCHVINNER: Tim Cahill og Jo gratulerer Dinijar Biljaletdinov med målet som beseiret AEK og sendte Everton videre i europaligaen. (Foto: Giorgos Karahalis, SCANPIX/Reuters) Vis mer

|||

Dinijar Biljaletdinov ga Everton 1-0-seier borte mot AEK og sendte laget videre til cupspillet i europaligaen.

Russeren ble vakkert spilt fram av Jo allerede etter seks minutter i regnværet i Aten, og målet hans alene med keeper Sebastian Saja ble kampens eneste.

Samtidig sikret Benfica gruppeseieren med 2-1-seier mot BATE Borisov i Hviterussland. Dermed er alt avgjort i gruppen før den siste runden. Everton på annenplass er fem poeng foran BATE og AEK.

Lagene slet på en vanskelig bane i Aten etter kraftig regnvær, men Everton hadde lenge god kontroll. Laget tettet igjen og ventet på kontringssjanser, og var farligere enn hjemmelaget.

Utover i annen omgang presset AEK på for mål som var heldig nødvendige for lagets sjanser til avansement, men uten å lykkes.

Seieren kan vise seg kostbar for Everton. Tre spillere måtte ut med skade onsdag. Dan Gosling var først ut i det 11. minutt etter å ha falt forkjært. Få minutter senere ble han fulgt av Sylvain Distin, som var usikker før kampen på grunn av hamstringproblemer. I annen omgang haltet Jo av banen med smerter i kneet.

(NTB)


Utforsk andre nettsteder fra Aller Media