Hoppuka 2016/17:

Endelig en poster-boy i norsk hoppsport?

Daniel-Andre Tande har det som skal til.

KJEKK GUTT: Har norsk hoppsport fått sin første stabile vinner i 22 år gamle Daniel-Andre Tande? FOTO: Terje Bendiksby / NTB scanpix
KJEKK GUTT: Har norsk hoppsport fått sin første stabile vinner i 22 år gamle Daniel-Andre Tande? FOTO: Terje Bendiksby / NTB scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

EN eller annen gang i løpet av sist vinter snudde det:

Daniel-Andre Tande med jo-jo resultater som de fleste av de norske stjernehopperne som har kommet og gått de siste tiårene, ble tvers igjennom stabil.

Fra total fiasko i forrige Hoppuke kom han tilbake på toppnivå da Norge vant VM-gull i skiflyvning i januar i fjor. Så fulgte ti renn på rad da 22-åringen aldri var dårligere enn de ti beste og en fin 7.plass totalt i verdenscupen før denne drømmesesongen startet.

Og da blir dette fort mer enn en drøm for Tande og norsk hoppsport. Dette miljøet kan ha fått sin første poster-boy nesten en bestefarsalder etter at Bjørn Wirkola og de andre 60-talls heltene dominerte bildet av norsk idrett.

I DAG holder det mer enn nok med seieren i Garmich og spenningen videre i teten i Hoppuka. Over tid er det selve sporten det gjelder.

Gang etter gang de siste sesongene er det lille norske hoppmiljøet med rette blitt hyllet for det utøverne, trenerne og lederne klarer å få ut av ganske begrensete ressurser.

Med bare rundt fem hundre aktive hoppere er den gamle nasjonalidretten forsvunnet som hverdagsaktivitet. Det i seg selv gjør at hopp i Norge sliter med å følge populariteten til de nordiske grenene der utøverne bruker skia til å gå med. Samtidig har vi også blitt en alpinnasjon, og fått helt nye populære brettidretter på snø som har tatt det meste av markedet for risikosport.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer