Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Endelig en reporter med peiling

Raphael midt i blinken for Ole Einar.

ÖSTERSUND(Dagbladet.no): Ingen skiskyttere er mer etterspurt blant mediene enn Ole Einar Bjørndalen. Norske journalister vil ha sitt, det samme vil kollegaer fra Tyskland, Sverige, Russland og Italia.

At alle spørsmålene ikke holder like høyt nivå skal innrømmes - og før VM var Bjørndalen en smule oppgitt.

- Man blir litt oppgitt på journalister som har vært med i mange år og som ikke analyserer konkret problemet hvis man ikke vinner renn. De forventer at vi skal vinne hver eneste gang, mens jeg blir skuffet over journalister som ikke gjør hjemmeleksene sine, sa skiskytterkongen.

- Passer bedre for Liv

På dagens pressemøte med Bjørndalen, Halvard Hanevold & co var det minst én reporter med peiling. Med fire sammenlagttitler i verdenscupen og åtte VM-gull har Raphael Poiree vært en av Bjørndalens tøffeste rivaler opp gjennom årene.

I fjor la franskmannen opp, og i VM jobber han for Eurosport. Dermed dukket han opp på det norske pressemøtet med et kamerateam og kona Liv Grete på slep - og det var særlig én ting Poiree ville ha svar på.

Nei, ikke hvorfor Bjørndalen kastet fram tåa og slo ham på målfoto i avskjedsrennet i Holmenkollen i fjor. Men hva som driver verdens beste skiskytter når han har vunnet alt.

- Jeg lurer på hvordan han klarer å være så motivert, sette seg nye mål, og hva han tenker å gjøre etter at han er ferdig med skiskyting, sier Poiree.

MESTERMØTE: Mens Ole Einar Bjørndalen fortsatt går for gull satser Raphael Poiree på en karriere som tv-reporter. Her lager Eurosport sitt innslag med skiskytterkongene. Foto: Arnt E. Folvik / Dagbladet
MESTERMØTE: Mens Ole Einar Bjørndalen fortsatt går for gull satser Raphael Poiree på en karriere som tv-reporter. Her lager Eurosport sitt innslag med skiskytterkongene. Foto: Arnt E. Folvik / Dagbladet Vis mer

Han trives godt på den andre sida av gjerdet, selv om han i sin aktive karriere ikke var av den mest utadvendte typen.

- Det er gøy å jobbe med andre ting. Men dette yrket passer best for Liv, ikke for meg. Jeg passer bedre til å trene og hjelpe folk. Det er kona mi som er «sunshine», smiler Raphael.

Bjørndalen vil bli pappa

Bjørndalen slapp å bli grillet i sofakroken, og benyttet i stedet anledningen til å hylle sin gamle konkurrents betydning for utviklingen av skiskyttersporten.

- Du var den største på å utvikle idretten, med både høy skytehastighet og fart i sporet. Du var den komplette skiskytter, og siden har det ikke vært en som har greid å ta over det, sa Bjørndalen - muligens i overkant beskjeden på egne vegne.

Han røpet også litt av planene sine den dagen han legger opp - og avslørte at han vil bli pappa.

- Etter skiskytingen vil jeg ta vare på familien, og så blir det en forøkelse, sa han.

Raphael Poiree fikk gode skussmål av Bjørndalen etterpå.

image: Endelig en reporter med peiling

- Han klarte seg veldig bra. Han var den jeg konkurrerte hardest mot, og er vanskelig å erstatte, sier han.

Selv synes franskmannen det ble i overkant mange tilhørere til seansen.

- Det ble litt masse folk rundt. Det er lettere når man bare er to!

Liv Grete Poiree er glad for at ektemannen får vist fram en ny side av seg selv.

- Han er ikke kjent for å være den mest snakkesalige, men nå kan folk bli kjent med ham på en ny måte, sier hun.

TILSKUERE: Poiree er ikke vant til at så mange ser på ham når han intervjuer.
Utforsk andre nettsteder fra Aller Media