Endelig en seier for Mike Tyson

LAS VEGAS (NTB-Reuters): Omsider en seier for bokseren Mike Tyson. Over ett år etter at han bet en bit av Evander Holyfields øre under en VM-kamp får «Iron Mike» tilbake bokselisensen sin.

En idrettskommisjon i Nevada besluttet i dag med fire mot én stemme at den tidligere verdensmesteren skal få lov til å bokse igjen.

- Jeg er bare glad for å være her. Glad for at jeg endelig vant, sa Tyson på en pressekonferanse etter kommisjonens vedtak.

Han kunne ikke si noe om hvor veien fører videre. Over 15 måneder er gått siden skjebnekampen i Las Vegas.

- Jeg vet ikke hvorvidt jeg er forberedt på å bokse igjen innen året er omme. Jeg har vært gjennom en hel del siden den forrige kampen.

Vellykket terapi

Opprinnelig ble Mike Tyson fratatt bokselisensen uten mulighet for noen gang å få den tilbake. «Iron Mike» bet en flik av øret til Holyfield i den skandaløse VM-kampen i fjor sommer.

- Nå skal jeg gå i terapi, sa den da 32 år gamle falne kjempen. Boksekommisjonen i Nevada besluttet at Tyson måtte bestå en møysommelig psykisk undersøkelse før han kunne få lisensen tilbake.

Terapien har tydeligvis virket. Nå kan han gå i ringen igjen, men kommisjonen påpekte at den hadde gitt ham en aller siste sjanse.

Bokseren ble ilagt en bot på 22 millioner kroner etter skandalekampen 28. juni i fjor.