Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Endelig en seier for Villas Boas og Spurs

Kjørte over Reading.

ENDELIG SEIER: Andre Villas Boas vant sin første Premier League-kamp som Tottenham-sjef. Foto: AFP PHOTO / ANDREW COWIE
ENDELIG SEIER: Andre Villas Boas vant sin første Premier League-kamp som Tottenham-sjef. Foto: AFP PHOTO / ANDREW COWIE Vis mer

(Dagbladet): Reading - Tottenham 1-3

Andre Villas Boas og Tottenham tok sin første trepoenger for sesongen borte mot Reading. Jermaine Defoe scoret to, og Gareth Bale scoret ett da vertene ble slått 1-3.

Hal Robson-Kanu scoret et trøstemål mot slutten av kampen, men scoringen kom for sent til at Reading hadde mulighet til å ta poeng. De nyopprykkede står dermed med to tap og tre uavgjort etter fire spilte kamper.

Tottenham-press Etter en sesongstart med ett tap- og to uavgjort-kamper var det en presset Andre Villas Boas som tok med seg sitt Tottenham-lag til nyopprykkede Reading og Madjeski Stadium.

Gjestene åpnet bra, og bare fem minutter var spilt da Sandro og Verthongen fikk en mulighet hver. Sandro headet mot mål, men Reading-keeper McCarthy vartet opp med en god redning. Returen falt i bena til Verthongen som skjøt mot nærmeste hjørne. McCarthy var raskt på bena, og slo ballen til corner.

Like etter var Gareth Bale nær scoring da McCarthy var på halvdistanse. Bale var imidlertid ikke helt oppmerksom på hvor alene han var, og skjøt til side for mål.

Etter kvarteret spilt fikk Spurs betalt for den gode starten. Sigurdsson slo en strålende stikker mellom stopper og back, og Lennon var helt alene på høyresiden. Lennon la tilbake til Jermaine Defoe som iskald plasserte ballen i mål.

Defoe-muligheter på løpende bånd Målscoreren fikk en god mulighet like etter målet. Han tok ballen ned på vakkert vis og var alene med McCarthy. Med utsiden av foten prøvde han å skru ballen i det lengste hjørnet, men fikk ikke nok skru på ballen og Reading slapp med skrekken.

Defoe fikk nok en kjempemulighet etter halvtimen spilt. McCarthy fikk et elendig touch, og Defoe snappet ballen fra keeperen. Defoe var litt for nær dødlinja til å avslutte selv, men Sigurdsson sto helt alene på femmeteren da Reading-spillerene sto på streken.

Islendingen skjøt mot mål, men ballen ble stoppet på linja.

Tottenham, som var det klart beste laget i første omgang, skapte et par gode muligheter mot slutten av omgangen også, men lagene gikk til pause på stillingen 0-1 til gjestene fra London.

Reading med ny giv Reading var langt bedre med i andre omgang, men slet med å skape de helt store mulighetene. Tottenham hadde ikke ballen like mye som i første omgang, og skapte sine muligheter først og fremst på kontringer.

Jermaine Defoe fikk en god mulighet etter omtrent timen spill da Gareth Bale først hadde fosset ned sidelinja. Waliseren slo inn i feltet og Defoe tok med seg ballen forbi to Reading-spillere før han skjøt over fra skrått hold.

Tyve minutter før full tid doblet Tottenham ledelsen da Kyle Walker tok seg forbi Ian Harthe og fant Bale i feltet. Bale gjorde ingen feil, og plasserte ballen i det lengste hjørnet.

Og bare et par minutter etter 2-0, ble det 3-0 til Tottenham. Jermaine Defoe løp på tvers av Reading-forsvaret og satt ballen i motsatt hjørne.

Hal Robson-Kanu scoret et trøstemål på tampen av kampen, men målet kom for sent for hjemmelaget som fremdeles ikke har vunnet etter opprykket til Premier League.

SCORET TO: Jermaine Defoe (t.v) var stråelende for Spurs, og scoret to mål. Foto: REUTERS / Eddie Keogh
SCORET TO: Jermaine Defoe (t.v) var stråelende for Spurs, og scoret to mål. Foto: REUTERS / Eddie Keogh Vis mer
Utforsk andre nettsteder fra Aller Media