Endelig en Stabæk-seier

Stabæk jublet for den første seieren denne sesongen, men vant 2-1 mot Bryne uten å overbevise.

- Vi var vel egentlig et hode større enn Bryne i denne kampen, sa Stabæk-trener Gaute Larsen etter kampen.

Det gikk forholdsvis lang tid før de 2789 tilskueren på Nadderud fikk noe særlig å juble over. Og gjestene fra Bryne sendte et lite sjokk gjennom hjemmefansen da Ole Hjelmhaug kastet et innkast rett i mål etter 20 minutter. Stabæk-keeper Jon Knudsen var helt på bærtur ved den situasjonen.

Heldigvis for Knudsen var han aldri i nærheten av ballen før den gikk i mål. Det var heller ingen andre. Derfor annullerte dommeren korrekt målet.

Endelig Gudmundsson

Tryggvi Gudmundsson scoret det ene målet etter det andre i treningskampene før serien begynte. I eliteserien har Stabæk-spissen hatt måltørke, inntil onsdag:

I det 38 minutt ble han perfekt spilt fram av Peter Sand, og Gudmundsson gjorde ingen feil.

Det gikk 25 minutter av andre omgang før Christian «Chippen» Wilhelmsson frekt slo inn 2-0 etter en perfekt opprulling av Tom Stenvoll.

Bryne reduserte fire minutter før slutt ved innbytter Rune Medalen. Gjestene presset på mot slutten for utligning, men var egentlig aldri i nærheten.

Tøff debut

- Det var unødvendig av oss å la dem komme så mye inn i kampen mot slutten. Men jeg føler vel egentlig at vi aldri var truet av Bryne, sa Gaute Larsen.

Roger Nilsen debuterte i Bryne-drakten mot Stabæk. Og Nilsen, som er utleid fra Molde, syntes det var vanskelig å spille mot Stabæk.

- Det var en veldig tøff debut. At jeg spilte på midtbanen var også uvant for meg. Men Stabæk var en tøff motstander. Spesielt Martin Andresen gjorde det vanskelig for oss, sa Roger Nilsen.

(NTB)