Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Alexander Søderlund har funnet tilbake fotballgleden

- Endelig er det gøy å spille fotball igjen

Matchvinner Søderlund tilbake etter marerittet i fransk fotball.

MÅL: Alexander Søderlund kunne juble for matchvinnerscoringen mot Bodø/Glimt. Landslagsspissen er glad for å være tilbake i norsk fotball etter en tøff periode i St. Etienne. Foto: JON OLAV NESVOLD / BILDBYRÅN NORWAY
MÅL: Alexander Søderlund kunne juble for matchvinnerscoringen mot Bodø/Glimt. Landslagsspissen er glad for å være tilbake i norsk fotball etter en tøff periode i St. Etienne. Foto: JON OLAV NESVOLD / BILDBYRÅN NORWAY Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon
  • Bodø/Glimt - Rosenborg 0-1 (0-0)

BODØ (Dagbladet): - Det har vært godt for fotballgleden å komme tilbake til Rosenborg, slår Alexander Søderlund fast.

Mandag kveld ble han matchvinner på Aspmyra, med en fin stussheading etter corner fra Vegar Eggen Hedenstad.

- Flatterende resultat. Jeg syns Glimt var et hakk bedre enn oss. Vi vant på en litt begredelig kveld. Nå blir det hjem og trene, sa Søderlund til Dagbladet.

- Ingen glede av fotballen

Er det noe den fallerte St.Etienne-spissen liker, så er det å møte på trening i Trondheim. Det innrømmer han glatt, etter å ha lidd seg gjennom tøffe, lange måneder uten tillit i den franske toppklubben.

- Det siste halvannet året hadde jeg lite eller ingen glede av fotballen. Men nå er det gøy å gå på trening igjen. Jeg tuller og vaser og har det fint. Det er godt å kjenne seg velkommen og hjemme, sier han.

30-åringen ble en umiddelbar hit da han kom til St. Etienne, etter overgangen fra nettopp Rosenborg i januar 2016.

- Jeg fikk en fantastisk start. Scoret i debuten, og fortsatte med målgivende pasninger i de neste par kampene. Framtida så lys ut, sier Søderlund.

- Trivdes ikke

Men etter fire måneder var det nærmest bom stopp. Søderlund mistet tillit, ble benket, gjorde det middels eller dårlig de gangene han fikk sjansen, og ble etter hvert også skadet.

- Familien trivdes ikke utenfor banen heller. Situasjonen ble i det hele tatt så vanskelig at jeg begynte å ta det med meg på banen. Spilte mye på 90 prosent. Og 90 prosent holder ikke i den ligaen der. Så god er ikke jeg, ler Søderlund.

Han ble etter hvert heftig kritisert i franske medier, og kalt en av de største floppene i fransk fotball.

- Jeg registrerte kritikken, men forholdt meg ikke noe særlig til den. Det var ikke kritikk fra media som gjorde at jeg brøt opp, sier haugesunderen.

- Føler oss hjemme

Han ble løst fra sin pinefulle fotballmessige og sosiale situasjon i januar i år, da Rosenborg kjøpte ham tilbake. Søderlund er nå i gang med en treårskontrakt, og har begynt å betale tilbake i form av mål.

Han kunne knapt hatt det bedre.

- Trondheim er den byen jeg har bodd lengst i, foruten Haugesund. Så vi føler oss hjemme. Kjæresten (Camilla Olsen Vesterbekkmo, red.) er dessuten fra Mosjøen, så hennes familie bor ikke så langt unna. Nei, vi har det fint nå, erklærer Søderlund, og inkluderer sin ett år gamle sønn Noah.

Nå har 30-åringen scoret i to kamper på rad, har funnet tonen med spissmakker Bendtner, og slik svarer han på spørsmål om sine målsettinger for 2018:

- Jeg ønsker å spille kamper. Jeg ønsker å få være skadefri. Jeg vil vinne titler. Og jeg vil spille i Europa

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!