Endelig er Solberg optimist

Petter Solberg er for første gang siden februar optimistisk med tanke på seier.

– Ja, det er lenge siden jeg var så optimistisk som jeg er nå. Faktisk må vi helt tilbake til Rally Sverige for å finne en runde hvor jeg var like optimistisk, forteller en opplagt Petter Solberg til Avisenes Nyhetsbyrå (ANB).

Optimismen er med andre ord stor foran helgens Rally Japan.

– Vi har testet ut en del nye ting på bilen. Hva dette eksakt er vil jeg ikke si. Men om alt fungerer slik vi håper det skal, har jeg stor tro på seier i Japan, sier han.

I hjemmerallyet til Subaru er «Spydeberg-ekspressen» regjerende mester. Og han innrømmer glatt at etter at sesongen er spolert er Rally Japan det viktigste rallyet han kjører.

– Helt klart. Det betyr mye for oss.

Petter Solberg vant Rally Storbritannia etter at Sebastien Loeb med vilje pådro seg tidsstraff, og endte på tredjeplass. Men det har vært langt mellom høydepunktene for Solberg denne sesongen. Etter at han vant to av de tre første løpene i år gikk det ni løp før den neste seieren kom. Nå kjører han for sesongens fjerde seier.

– Nå skal vi ta i. Det kan jeg love deg, slår Solberg fast i kjent stil.

PS! Sebastien Loeb trenger kun en pallplass i Japan for å sikre seg sin andre VM-tittel på rad.

KÅRET TIL VINNER I WALES: Petter Solberg fikk seieren i Rally GB da Loeb pådro seg tidsstraff med vilje. I Japan tror Solberg på seier for egen maskin. Foto: Scanpix/Ap
KÅRET TIL VINNER I WALES: Petter Solberg fikk seieren i Rally GB da Loeb pådro seg tidsstraff med vilje. I Japan tror Solberg på seier for egen maskin. Foto: Scanpix/Ap Vis mer

(ANB)