ZUCCA: Mats Zuccarello Aasen er i natt tilbake på isen for New York Rangers, og noterte seg for både assist og scoring i den første perioden Foto: AP Photo/Winslow Townson/NTB Scanpix
ZUCCA: Mats Zuccarello Aasen er i natt tilbake på isen for New York Rangers, og noterte seg for både assist og scoring i den første perioden Foto: AP Photo/Winslow Townson/NTB ScanpixVis mer

Endelig er Zuccarello tilbake etter den stygge skaden. Og han herjet med motstanderne

Mål og målgivende.

(Dagbladet): Mats Zuccarello Aasen er i natt tilbake på isen for New York Rangers for første gang siden han pådro seg en stygg hodeskade i vår.

Rangers møter Boston Bruins i nattens treningskamp, og allerede i den første perioden gjorde nordmannen seg bemerket.

Først noterte han seg for assist på Brady Skjeis utlikning til 1-1, før «Zucca» selv satte inn 2-1 etter 16.10.

Kampen ble avgjort på straffeslag etter at det sto 3-3 etter spilleforlengelsen. Zuccarello satte sin straffe som førstemann ut, men Bruins trakk til slutt det lengste strået.

- Moro - Det var fint å være tilbake og få spilt en kamp. Det var moro. Å vinne hadde selvsagt vært enda artigere, men nå har jeg unnagjort den førstekampen, og gleder meg bare til den neste, sier Zuccarello til Rangers' hjemmeside.

Også hovedtrener Alain Vigneault var godt fornøyd med det hans norske elev leverte på isen i natt.

- Det var flott å se. Ikke bare at han er frisk igjen, men at han spiller som han gjør. Jeg er sikker på at han er fornøyd med spillet sitt. Det er i alle fall lagkameratene hans, sier han.

- Blod på hjernen Bakgrunnen for den alvorlige skaden, var at han fikk en puck i hodet under en kamp i april. Det førte til kraniebrudd, og at han sleit med taleevnen.

- Jeg fikk blod på hjernen. Det gjorde at jeg ikke kunne snakke, og jeg mistet følelsen i armen. Det var tøft i starten, og jeg var redd, sa han til TV 2 i juni.

- Da jeg kom til garderoben kunne jeg ikke prate. Så jeg skjønte ikke hva som skjedde. Da jeg kom til sykehuset var jeg redd, men de var veldig flinke på sykehuset til å sørge for at jeg visste at jeg kom til å bli frisk.

Serieoppkjøring Og sykehuspersonalet fikk rett, for nå er nordmannen tilbake for fullt allerede før grunnserien starter med bortekamp mot Chicago Blackhawks 7. oktober.

Kampen mot Bruins er lagets tredje i sesongoppkjøringen. Tidligere er det blitt 6-3-seier over New Jersey Devils og 3-5-tap for Philadelphia Flyers.

De skal møte de samme lagene en gang til før seriespillet settes igang.