Endelig et mål-Ess(ediri)

TROMSØ (Dagbladet): TIL- Stabæk 2- 0. «Gutans» utlendinger blomstret og la cupdrømmen i grus for seiersvante Stabæk-spillere. - Det viktigste målet i mitt fotball-liv, strålte Karim Essediri (21) etter sin største dag i TIL-trøya.

Åtte minutter var spilt da tunisieren sendte en presis markkryper i Stabæk-målvaktens venstre hjørne.

Tribunesliterne trodde knapt sine egne øyne: Det var TILs første hjemmemål siden Brann-kampen 22. april. Etter kampslutt smilte TIL-gutta og ikke minst Essediri fra øre til øre.

- Seieren er et vendepunkt. Nå håper jeg at supporterne endelig aksepterer meg. De må forstå at jeg har spilt dårlig fordi resten av laget har gjort det, sier Essediri.

I likhet med resten av TIL-laget viser vingtalentet omsider stigende form.

- Da Karim gjorde 1- 0 skapte det ro, gutta senket skuldrene, holdt på ballen og spilte rett og slett god fotball. Men cup er bonus for oss, vi fokuserer på å redde plassen i toppserien, sier en lykkelig TIL-trener Terje Skarsfjord.

Det må ha vært en fortryllende aften for tålmodige TIL-fans: De fikk se et TIL-lag stanse Stabæks seiersrekke med selvtillit, innsatsvilje og tro på egne ferdigheter.

- Media svartmaler

- Hadde vi svartmalt like mye som media, hadde vi aldri maktet å reise oss. I media er det ikke mye hjelp å hente. Derfor må vi gjøre jobben sjøl. Og det skal vi klare, sier Skarsfjord, som var svært fornøyd med TILs utlendinger.

Koen-sjokk

Best av dem alle var kanskje den elegante belgiske stopperen Jimmy de Wulf. 21-åringen kom fra Trond Sollieds Brugge og kan fort vise seg å være et røverkjøp.

Men det var landsmannen Koen Schockaert som avgjorde kampen: Den kvikke spissen fikset 2- 0 og sitt første TIL-mål da han ble glimrende frispilt av Roar Christensen.

- Jeg kom hit midt i den belgiske sesongoppkjøringa og er ennå ikke på topp fysisk. Når jeg blir det skal jeg lage flere mål. TIL spiller slik at jeg får utnyttet alle mine sterke sider. Jeg gleder meg til fortsettelsen, sier 24-åringen.

Fjøra gratulerte

Stabæk deppet da Ullevaal-drømmen ble knust. Bortsett fra en periode i slutten av 1. omgang var topplaget aldri i nærheten av å true TIL-målet. Men Jan Åge Fjørtoft har tapt noen fotballkamper før og oppsummerte presist:

- Stafett er stafett, cup er cup og fotballen er rund. Vi ønsker TIL lykke til. For Nord-Norges del håper jeg de plukker noen poeng og berger plassen. Terje Skarsfjord er en hyggelig kar og fortjener det, sa en generøs Fjørtoft.

Det er, dessverre, vanskelig å komme utenom dommer Jonny Ditlevsens fryktelig svake innsats. I tillegg til en rekke pussige avgjørelser burde Tobias Linderoth blitt vist ut da han som sistemann klippet ned TIL-spiss Schockaert. I stedet fikk svensken fortsette som om ingenting var hendt.

GLEDESRUS:</B> Ellevill TIL-jubel da Karim Essediri skjøt gutan til kvartfinale på bekostning av Stabæk. Her har 21-åringen nettopp banket inn ledermålet.
<B>ENDELIG:</B> Omsider kunne Rune Johansen og TIL-gutta omfavne hverandre igjen.