STERKT: Even Pelleruds lag tok sin åttende seier i den åttende kvalifiseringskampen og er fem poeng foran rivalen Nederland når begge lag har to kamper igjen. Med borteseier mot Albania 13. september er VM-billetten i boks. Foto: Marit Hommedal / NTB scanpix
STERKT: Even Pelleruds lag tok sin åttende seier i den åttende kvalifiseringskampen og er fem poeng foran rivalen Nederland når begge lag har to kamper igjen. Med borteseier mot Albania 13. september er VM-billetten i boks. Foto: Marit Hommedal / NTB scanpixVis mer

Endelig et norsk landslag som vinner. Åtte strake for fotballjentene

På vei til VM.

Isabell Herlovsen og Maren Mjelde scoret i 2-0-seieren over Portugal som sendte kvinnelandslaget i fotball et sjumilssteg mot VM-sluttspill.

Even Pelleruds lag tok sin åttende seier i den åttende kvalifiseringskampen og er fem poeng foran rivalen Nederland når begge lag har to kamper igjen. Med borteseier mot Albania 13. september er VM-billetten i boks.

Går ikke det, trenger Norge ett poeng når Nederland kommer på besøk fire dager senere.

Albania har bare tre poeng på åtte kamper (tatt mot poengløse Hellas) og tapte 0-7 i Sarpsborg i fjor. Det er ingen grunn til at kampen mot Nederland skal bli spennende.

Det var onsdagens kamp som var en utfordring for de norske. Portugal har vist seg i stand til å lage trøbbel for antatt bedre lag, og laget var nær ved å ta en tidlig ledelse. Et tidlig gjennomløp ble så vidt avverget til corner av Trine Rønning, og den endte med heading i tverrliggeren.

Vel midtveis i første omgang kom scoringen som roet de norske nervene. Mjelde satte opp Caroline Graham Hansen, som ga den videre til en umarkert Herlovsen. Dermed var Norge foran.

Bare ni minutter senere doblet Mjelde ledelsen på innlegg fra Ada Hegerberg, og dermed var det meste gjort.

Flere norske mål ble det ikke, men portugiserne var ikke i nærheten av å komme tilbake i kampen og stjele poeng fra de norske. Dermed kunne Pellerud og hans spillere feire en seier som langt på vei garanterer at de tilbringer neste sommer i Canada, der han i mange år var landslagssjef.

(NTB)