IMPONERTE: Kristoffer Brun (t.v.) og Are Strandli tok seg enkelt videre til semifinalen. Foto: Heiko Junge / NTB scanpix
IMPONERTE: Kristoffer Brun (t.v.) og Are Strandli tok seg enkelt videre til semifinalen. Foto: Heiko Junge / NTB scanpixVis mer

Endelig et norsk medaljehåp. Rogutta viste rå styrke i Rio: - Har enda mer å gå på

Vant sitt heat på overlegent vis.

(Dagbladet): Kristoffer Brun og Are Strandli er klar for semifinale i lettvekt dobbelsculler etter å ha overbevist i sitt første heat i OL i Rio de Janeiro.

Den norske roduoen tok umiddelbart kommandoen i heatet og imponerte fra start til mål. Til slutt slo Brun og Strandli USA med omtrent en båtlengde. Chile var - nesten bokstavelig talt - et hav bak på tredjeplass i heatet.

- Supert levert. OL er i gang for medaljekandidatene. De ror jo på 90 prosent og har enda mer å gå på, sier TV 2-kommentator Ole Kristian Stoltenberg.

De norske medaljehåpene skulle egentlig rodd søndag, men da ble konkurransen avlyst på grunn av for mye vind og bølger. I dag leverte duoen fra start til mål.

Sjeldne norske medaljehåp

Strandli og Brun har vært på seierspallen i samtlige finaler de har deltatt i de siste tre årene. I London-OL for fire år siden ble de slått ut i semifinalen og endte til slutt på niendeplass.

I morgen ror Nils Jacob Hoff kvartfinale i singelsculler kl. 13.30, mens Olaf Tufte og Kjetil Borch skal i aksjon i den norske tungvekts dobbeltsculleren kl. 15.30.

De norske rogutta er noe så sjeldent som norske medaljehåp i lekene i Rio, hvor håndballjentene skal forsøke å reise seg mot Spania senere i kveld.