Endelig et norsk medaljehåp

SEVILLA (Dagbladet :på nettet): Spydkasteren Pål Arne Fagernes (25) kan være mannen som skaffer Norge VM-medalje i Sevilla. I hvert fall hvis han greier å slappe av.

Hittil i mesterskapet er det kun John Ertzgaard som har innfridd med sin semifinaleplass på 200-meter. Ellers har nordmennene skuffet en etter en. Sju av tolv utøvere er ute av mesterskapet - med resultater under pari.

- Jeg tror spyd kan bli en vel så god øvelse som alt det andre vi har vært med på her i Sevilla. I spyd har vi to sjanser, sier friidrettssjef Per Øyvind Mørk og ler.

Gruer seg

Sjøl både gleder og gruer Pål Arne Fagernes seg til å konkurrere i VM. Det viktigste for ham er å slappe av i kroppen sånn at spydet går over 83.50, som er kvalifiseringskravet til finalen. Pål Arne har en personlig rekord på 86.00 meter.

- Jeg tenker ikke på hvilken plass jeg havner på, men målet er å perse, sier Asker-gutten.

- Det blir et vanvittig rotterace. Ti-tolv utøvere kan vinne. Men Pål er på hugget og jeg føler vi er der vi skal være, sier trener Pål Berntsen.

En bra konkurranse i VM vil betyr flere kroner i kassa for Fagernes.

- Mesterskapet er enormt viktig for meg. Personlig viktig, forteller han til Dagbladet:på nettet.

Helvete

Pål Arne kom til Sevilla i går. Noen lang tid til avklimatisering blir det dermed ikke. Men det uroer ikke 25-åringen som har bodd i varme Arizona i ett år.

- Jeg er vant med varme. Men hvis det er over 40 grader på stadion kan det bli et reint helvete. Da blir det vanskelig å kaste - men det er likt for alle, smiler spydkasteren.

Fagernes har gjort mer enn å kaste spyd i sitt liv. Gutten har vunnet 72 langrennskonkurranser og nærmere 30 offroadløp.

PS: Den norske troppen forbereder nå en vannpolo-konkurranse i svømmebassenget på det norske hotellet. De to lagene består bare av norske utøvere. Endelig en norsk seier, med andre ord!