Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Endelig et turneringslag

CANBERRA (Dagbladet.no): Norsk damefotball har reist til samtlige store mesterskap som gullfavoritt. Kun en gang, i 1995, endte turen med gull. Jentene har hatt trøbbel med turneringsnervene. Inntil nå. Det som skjedde på Bruce Stadium i Canberra i morges, var et turneringslag verdig. Og nå kan det gå lukt til himmels.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

For et godt turneringslag spiller det ingen rolle hvem som står på den andre siden. Alle må slås likevel.

Det handler kort og godt om den forslitte frasen å være best når det gjelder.

Kina er et bedrøvelig stykke statistikk-lesning for norsk damefotballs venner. Visst har vi slått dem, både titt og ofte.

Men da helst i betydningsløse treningskamper.

I mesterskap har Kina alltid vært et uoverkommelig hinder. Inntil i dag.

Kina har hatt turneringsegenskapene Norge har manglet. Også det inntil i dag.

For i morges var det Gro Espeseth, Solveig og Ragnhild Gulbrandsen som bestemte.

Det tok rett og slett tak. Gikk foran og viste hva som må til for å sende en erkerival med et psykisk mesterskaps-overtak på første fly hjem:

  • Vilje
  • Tæl
  • Fandenivoldskhet.

Kall det gjerne guts. En forslitt klisje det og, men med en viss berettigelse. Norge manglet kinersernes ballsikkerhet. Men tok det igjen på fysikk. Og vilje.

Slikt betaler seg. Og visste ikke jentene det før i dag, så vet de det nå. Derfor spiller det ingen rolle at Tyskland venter i semifinalen. Det er ikke akkurat noen drømmemotstander det heller.

  • Fysisk styrke.
  • Solid defensiv forankring.
  • Kontringsvillighet.
  • Stor turneringserfaring.

Det er hva som venter Norge til uka. De norske jentene matcher de tre første punktene. Og tolker jeg dem rett har de vokst seg opp på siden også på det fjerde. I dag fikk jentene betalt for offervilje og innsats. Utbetalinga ga mersmak.

Jentene vil til OL-finalen. De vet hva det koster å nå den. De er villige til å betale prisen.

Det kan fort bli mye moro av sånt.

TAKLET NERVEPRESSET: De norske jentene kunne juble etter thrilleren mot Kina. Etter å ha gitt bort ledelsen, kom Norge tilbake og avgjorde kampen.