Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Endelig et viktig NM

Hopperne, skiskytterne og skøyteløperne har OL-formen inne. Det begynner å ligne på noe for langrennsgutta også.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

I går gikk Odd-Bjørn Hjelmeset seg ut av tvilen og rett til OL med ei stafettetappe av godt, gammelt merke. Jeg regner med at Anderes Aukland gjør jobben sin i NM til uka, og dermed kan trener Krister Sørgård trygt ta ut de veteranene han gjerne vil ha med til OL; Hjelmeset, Estil, Aukland, Svartedal og ruud Hofstad.

Kristen Skjeldal innfridde ikke i Val di Fiemme, og må overgå seg sjøl i NM om han skal komme i betraktning.

Alle de beste går

Spørsmålet er hvem av nykommerne Sørgård kommer til å vrake.

For det er ikke plass til både Jan Egil Andresen, John Anders Gaustad, Tord Asle Gjerdalen og Geir Ludvig Aasen.

For alle disse, inkludert Aukland og til en viss grad Skjeldal, blir NM som amerikansk uttagning å regne.

Dermed blir NM for første gang på lenge et skikkelig viktig mesterskap. Tidligere har mesterskapstroppene vært klare i god tid, løperne har nedprioritert NM og kritikken om B-mesterskap har kommet.

Slik blir det ikke på Kongsberg i år.

 UTVIKLING:  I helga viste omsider Odd-Bjørn Hjelmeset OL-form med en saftig stafettetappe. Dermed er også han OL-klar. Foto: Reuters/Sanpix
UTVIKLING: I helga viste omsider Odd-Bjørn Hjelmeset OL-form med en saftig stafettetappe. Dermed er også han OL-klar. Foto: Reuters/Sanpix Vis mer

Alle de beste går.

15-16 å velge

Og noen av dem må gå skikkelig fort. De som ennå ikke er OL-klare, må prestere for å komme i betraktning. De som føler seg uttatt, må prestere for å komme i betraktning på de respektive OL-øvelsene.

Krister Sørgård sa før sesongen at kun internasjonale resultater skulle legges til grunn for OL-uttaket. Slik blir det altså ikke, og det er like forståelig som de norske resultatene har vært uforståelige denne vinteren.

-  Det er plass til opptil 12 herreløpere i OL-troppen. Jeg har 15-16 å velge mellom. NM avgjør mye. Det blir et veldig viktig mesterskap for mange, sier Krister Sørgård til Dagbladet .

LUKSUSPROBLEM: Landslagssjef Krister Sørgård.
NYKOMMER: Ikke alle nykommerne kommer med til OL, Tord Asle Gjerdalen kjemper med tre andre.

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!