Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Endelig etappeseier for Chavanel

Sykkel-Frankrike ventet i sju år.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet.no): • Dagbladet.no fulgte etappen direkte

Han har vært den mest bruddvillige rytteren under årets Tour de France, og han er den best betalte og kanskje den største stjernen i fransk sykkelsport.

Likevel har mangelen på suksess i form av etappetriumfer i verdens største sykkelritt skyggelagt Sylvain Chavanels karriere.

Inntil i dag.

For på den tredje siste etappen i sin åttende Tour-deltagelse, bar bruddbåten hele veien inn til Montlucon, og Cofidis-kapteinen jublet ellevilt etter fullstendig å ha psyket ut rivalen Jermey Roy fra Francaise des Jeux. 

Iskald på oppløpet

Da nettet begynte å snøre seg sammen for de to franskmennene på oppløpet, utviste Chavanel det kaldeste hodet og det beste tråkket.

Etter knapt å ha pratet sammen de snaue 100 kilometerne, begynte Chavanel plutselig å titte seg over skulderen og slenge ut meldinger til langt mer umeritterte Roy, som tydeligvis ble satt ut av sin langt mer rutinerte landsmanns skyhøye selvtillit og brede glis.

Francaise des Jeux-unggutten forsøkte seg på et angrep, men ble fullstendig detronisert, og Chavanel sikret seg lekende lett triumfen Frankrike har ventet på i sju år.

GLEDESUTBRUDD: Sylvain Chavanel har forsøkt seg på å gå i brudd gjennom hele Tour de France. Derfor ble det ikke spart på gledesutbruddene da seieren var et faktum på dagens etappe. Foto: AFP/Scanpix
GLEDESUTBRUDD: Sylvain Chavanel har forsøkt seg på å gå i brudd gjennom hele Tour de France. Derfor ble det ikke spart på gledesutbruddene da seieren var et faktum på dagens etappe. Foto: AFP/Scanpix Vis mer

- Jeg ville ikke ha trodd dette i dag morges. I går kveld hadde jeg problemer med ryggen og klarte nesten ikke å røre meg. Så jeg er mye gladere i dag. Jeg er mye bedre, sa Chavanel under seiersintervjuet med fransk tv.

Hushovd mentalt i Paris 

Fransk suksess til tross, det ble ingen stor norsk dag, noe kroppsspråket til Thor Hushovd underveis på etappen bar bud om.

Grimstad-gutten hadde sitt svare strev med å henge med på kjøret i hovedfeltet, og da det dro seg mot massespurt om tredjeplassen, var det lite sprut å spore i beina til Crédit Agricole-kapteinen.

Selv om han ble tauet fram i grei utgangsposisjon, hadde Hushovd ingenting å spa på med mot Gerald Ciolek og Erik Zabel som var lengst framme i hovedfeltet.

Til slutt ble det en åttendeplass for «oksen» fra Grimstad.

-  I dag var det bare en tung dag, og jeg trenger en rolig dag på tempoen i morgen for å komme meg til søndag. Jeg tror hodet mitt allerede er i Paris, så får vi ta den spurten skikkelig, oppsummerer Hushovd overfor TV 2 Sporten. 

Ser snart Eiffeltårnet

image: Endelig etappeseier for Chavanel

Kurt Asle Arvesen gjorde som vanlig jobben sin samvittighetsfullt for Carlos Sastre, og kom inn med hovedfeltet. Team CSC-Saxobank-rytteren gleder seg i likhet med Hushovd til synet av Paris.

- Jeg ser snart Eiffeltårnet nå. Ihvertfall bak i hodet. Det blir mest cruising for meg framover, sier Arvesen til TV 2 Sporten.  

Selv om Bjarne Riis\' menn tidvis lå og styrte tempoet i hovedfeltet, handlet alt om å sørge for at sammenlagtleder Sastre skal stille mest mulig uthvilt på morgendagens tempoetappe.
- Jeg tror det blir utrolig tett. Carlos tapte 2,5 minutter på den siste tempoen i fjor, men jeg tror forholdet er utjevnet i år. Det blir som sagt tett, men forhåpentligvis går det i vår favør, spår Arvesen.

Spurtlagene forholdt seg passive så lenge Team CSC-Saxobank lå foran og roet ned tempoet, og derfor «ødela» sannsynligvis Arvesen og Co muligheten for en samlet spurt i Montlucon.

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!