Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Marit Bjørgen

- Endelig får jeg være sammen med Marius om natta igjen

Men VM-dronninga lar sønnen slippe premieutdelingen.

POPULÆR: Marit Bjørgen er bedre - og mer populær - enn noen sinne. Det var maks trøkk i heiagjengen etter skidronningas fjerde VM-gull. Foto: Bjørn Langsem
POPULÆR: Marit Bjørgen er bedre - og mer populær - enn noen sinne. Det var maks trøkk i heiagjengen etter skidronningas fjerde VM-gull. Foto: Bjørn Langsem Vis mer

LAHTI (Dagbladet): Marit Bjørgen har vunnet fire VM-gull og kan nok en gang innkassere tittelen som den ubestridte VM-dronninga.

Det har skjedd før, men i vinter er det en stor forskjell. Marit har gått rundt i VM med et stort savn etter sønnen Marius (1).

Hun har sovet alene på utøverhotellet i Vierumäki og bare fått korte møter med sønnen og samboer Fred Børre Lundberg.

- Det har føltes litt tungt å bare ligge i hotellsenga og slappe av og vite at Marius er i byen, men at jeg ikke kan treffe ham, sier Marit.

- Men i kveld skal vi i alle fall ligge i min seg, det er helt sikkert.

Ikke på seremonien

- Kikkan Randall hadde med seg sin sønn opp på pallen etter lagsprinten. Du gjør ikke det samme?

- Nei, hehe, det skjer nok ikke, sier en overlykkelig Marit Bjørgen.

FIKK STAV: Marit Bjørgen brakk en stav under løpet, og fikk en ny av trener Roar Hjelmeset. - Det var ikke noe problem, sier Bjørgen. Foto: Bjørn Langsem
FIKK STAV: Marit Bjørgen brakk en stav under løpet, og fikk en ny av trener Roar Hjelmeset. - Det var ikke noe problem, sier Bjørgen. Foto: Bjørn Langsem Vis mer

Lykkelig fordi VM gikk «over all forventning» og lykkelig fordi en «familieforening» er nært forestående.

- Ja, det er over all forventing, sier Marit.

- Jeg var ærlig da jeg sa jeg hadde ambisjoner om en individuell medalje på forhånd. Det har vært et spesielt år, mye har skjedd. Det har vært problemer, men da det først begynte å stemme før jul, kjente jeg mer igjen meg selv og skjønte at det var muligheter.

Vant på svingteknikk

I går vant Marit Bjørgen den meste spennende dame-tremila som noen sinne er gått i et mesterskap, og hun vant den på kløkt.

Ni jenter holdt følge med henne til kun en kilometer gjensto. Da satte Marit for alvor opp farta i den siste bakken, og fikk luke til alle unntatt spurtsterke Heidi Weng.

- Jeg tenkte at jeg måtte finne på noe i Lahti-svingen ned på stadion. Planen var å bremse litt før svingen for så å skyte fart ut av den, sier Marit.

Som sagt så gjort, Marit skjøt ut av den krappe kurven og fikk 4-5 meter. Det var mer enn nok til å holde Weng bak på oppløpet.

TOK GULL: Marit Bjørgen var svært fornøyd etter å ha slått Heidi Weng på oppløpet under lørdagens 30 km for kvinner i Lahti. - Hvis vi bare skulle spurta 100 meter så hadde nok Heidi slått meg, men det var jo 30 kilometer før det, sa skidronninga. Video: Lise Rafaelsen / Dagbladet TV. Vis mer

Nysgjerrig på Klæbo

Marit Bjørgen er et eventyr av en skiløper. Hun har for lengst bevist at alt er mulig, bare en jobber hardt og smart nok for det.

Og hun vet også at skal hun kunne oppleve noe i nærheten av det samme også neste vinter, i OL i Sør-Korea, må hun bli enda bedre.

For selv om føret var spesielt i går, har aldri så mange fulgt henne til døra.

- Jeg må bli bedre, og vet jeg kan bli det. Spesielt er det mer å hente rent teknisk, sier hun.

SYK: Som småbarnsmor er Marit Bjørgen mer utsatt for sykdom enn tidligere. Hun har likevel ingen planer om å skjerme seg, hverken nå eller frem mot VM. Video: NTB Scanpix Vis mer

- Hva da, kommer du til å prøve fiskebeins-teknikken Johannes Høsflot Klæbo viste fram her om dagen?

- Kanskje. Han er en spennende fyr, og det så jo ut som den teknikken hans hadde noe for seg for han i alle fall. Og det er jo opptil flere tøffe diagonalbakker i OL-løypene.

- Det var mange som flirte av Johannes. Men han gjør noe som er veldig smart. Jeg synes det er spennende det han gjør, og jeg er nysgjerrig.

Vil trene med Johaug

Trolig kunne bare en Therese Johaug i toppform hamlet opp med Marit Bjørgen på tremila i dag. Det får vi aldri vite.

Det vi vet, er at Bjørgen håper på en bedre sesongoppkjøring til OL-sesongen enn hun hadde foran VM i Lahti. Da kom hun - på grunn av skader - ikke skikkelig i gang med treninga før i august. Dessuten var det mange tilpasninger som skulle gjøres som nybakt mor.

Lahti: Weng kommenterer skiløpet og Bjørgens gull etter dagens skirenn i Lahti. Reporter: Øyvind Godø. Video: Lise Rafaelsen Vis mer

- Mulighetene for en bedre sommer er så absolutt til stede, sier hun.

- Du har trent mye med Therese Johaug tidligere. Kommer du til å fortsette med det?

- Ja.

- Hvor inspirert tror du hun blir av å se det du har fått til her i Lahti?

- Hehe, hun blir garantert veldig inspirert og enda mer innbitt på å gjøre det bra i OL neste år.

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media