Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Været har ført til utsatte kamper i Eliteserien

Endelig får Ranheim Eliteserie-debuten:
- Vi er klare for å vise Norge hvem vi er

Ranheims to første seriekamper har blitt utsatt, da vinterværet har skapt problemer. Mandag får de endelig spille.

UTSATT: Eliteserieåpningen mellom Ranheim og Brann ble utsatt kort tid før avspark. Nå ser det endelig ut til at Ranheim kan starte Eliteserie-sesongen. Dette bildet er fra avlysningen 10. mars. Foto: Ned Alley / NTB scanpix
UTSATT: Eliteserieåpningen mellom Ranheim og Brann ble utsatt kort tid før avspark. Nå ser det endelig ut til at Ranheim kan starte Eliteserie-sesongen. Dette bildet er fra avlysningen 10. mars. Foto: Ned Alley / NTB scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Årets Eliteserie har vært preget av værproblemer og avlysninger de første to serierundene. I første serierunde ble Ranheim - Brann utsatt, mens andre serierunde bød på nye utfordringer.

Da ble tre kamper utsatt. Det gjelder Tromsø - Strømsgodset, Stabæk - Start og Sandefjord - Ranheim. Nyopprykkede Ranheim er nå det eneste laget som ikke har fått vise seg fram i Norges ypperste fotballselskap.

Men mandag - andre påskedag - blir det endelig kamp. Det bekrefter klubbens daglige leder Frank Lidahl. Torsdag i forrige uke ble banen godkjent av NFF.

- Vi gleder oss. Endelig skal vi få spille i Eliteserien. Vi er klare for å angripe og vise Norge hvem Ranheim er, sier Lidahl til Dagbladet.

Godt forberedt

Lidahl sier at avlysningene ikke har skapt problemer for dem i sesongforberedelsene - snarere tvert imot.

- Vi har fått tre uker ekstra til å øve og ser på det som et konkurransefortrinn. Vi har også fått god matching mot Levanger, Molde og Rosenborg (treningskamper, journ. anm) i denne perioden, sier Lidahl.

VANSKELIGE FORHOLD: Under det som skulle vært serieåpningen mellom Ranheim og Brann. Foto: Ned Alley / NTB scanpix
VANSKELIGE FORHOLD: Under det som skulle vært serieåpningen mellom Ranheim og Brann. Foto: Ned Alley / NTB scanpix Vis mer

Serien startet tidlig i år. Det har i tillegg vært en kald og nedbørsrik vinter, og det er hovedsakelig det som har skapt problemer de første serierundene.

- Vinteren har vært lang og tøff, og det har gitt utfordringer. Det har vært en utfordring med snø enkelte steder i landet, men de siste tilbakemeldingene tyder på at alt går bra, sier Rune Pedersen, seksjonsleder for turneringsadministrasjon og arrangement i NFF, til Dagbladet.

Han kan opplyse om at alle kampene i Eliteserien skal gå som planlagt.

Utsatte kamper

Fire kamper har altså blitt utsatt i årets serie.

Dette har fått enkelte i Fotball-Norge til å hyle opp. De mener fotball skal spilles på grønt underlag og med litt varmere klima.

- Jeg skjønner at debatten kommer når det er så ekstreme vinterforhold som i år. Men jeg tror vi må ha litt is i magen og gjøre en evaluering. Vi kan ikke konkludere på bakgrunn av dette året og ekstremforholdene som har vært, sa tidligere toppfotballsjef - nå sportssjef for Norges A-landslag - Nils Johan Semb til Dagbladet for et par uker siden.

Foreløpig viser Yr.nos langtidsvarsel at de fleste skal få tålelig fotballvær andre påskedag.

Sandefjord–Ranheim skal spilles onsdag 11. april klokken 18.30. Samme dag skal søndagens utsatte kamp mellom Tromsø og Strømsgodset spilles.

Ranheim–Brann og Stabæk–Start spilles onsdag 25. april, mens mesterfinalen mellom Lillestrøm og Rosenborg flyttes til torsdag 26 april klokken 18.30.

Slik spilles tredje serierunde 2. april:

18.00: Strømsgodset - Brann, Sarpsborg 08 - Vålerenga, Bodø/Glimt - Haugesund, Kristiansund - Lillestrøm, Molde - Tromsø, Ranheim - Stabæk, Start - Sandefjord.

20.00: Odd - Rosenborg.

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!