Endelig ferie med Susanne

Monica Valen (30) føler at hun har de beste årene på sykkelsetet foran seg. Likevel har hun bestemt seg for å kutte ut toppidretten for å bruke mer tid på datteren Susanne (11).

- På grunn av idrettskarrieren min har vi ennå ikke hatt en skikkelig sommerferie sammen. Den gleder jeg meg til neste år, og da skal vi kose oss skikkelig, sier Monica Valen til Dagbladet.

Den dårlige samvittigheten har ridd henne som en mare i alle år.

- Personlig ønsker jeg jo å fortsette, så det er utelukkende samvittigheten som setter en stopper for videre satsing. I sykling når man gjerne toppen og kan yte best i årene mellom 30 og 35. Så jeg tror at jeg fortsatt kunne hevdet meg helt i toppen i flere år, sier Monica Valen til Dagbladet.

Trist

Verdensmesteren fra 1994 føler at det for kvinner er bortimot umulig å kombinere mammarollen med en idrettskarriere i verdenstoppen.

Iallfall over en lengre periode.

- Unntatt årene mellom 17 og 21 har jeg satset for fullt på sykkel i alle år. Da er det litt trist å slutte, så det er ikke med letthet jeg har kommet til denne avgjørelsen, sier Valen.

Selv om hun nå har bestemt seg for å kutte ut videre satsing på landslaget for en periode vil Monica Valen fortsatt holde formen ved like ved å sykle mye.

Comeback?

Og hun utelukker heller ikke helt at det kan bli et comeback om et par år.

- Som sagt føler jeg at jeg fortsatt har mye å gi. Hvis jeg føler for det, kan det hende at jeg får lyst til å prøve meg i OL i Athen om fire år også. Men de neste årene skal Susanne ha førsteprioritet, sier Monica Valen.