Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Endelig Ferrari-seier

Etter 21 års jakt på det gjeveste trofeet i bilsporten - VM-gullet i formel 1 - lyktes det for Ferrari. Michael Schumacher avgjorde med seier i Suzuka i dag. Da gir han nok blaffen i at fotballklubben hans, Nybergsund, tapte mot Ski.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

For mens Scumacher feiret VM-gullet i Japan, tapte Nybergsund 2-0 mot Ski i sin første kamp om opprykk til norsk 2. divisjon. Nå må de slå Rygge med klar margin for å rykke opp. Schumacher har akskjer i klubben, og trener med dem når han er på hytta si i Trysil om vinteren.

Tyskeren vant sitt tredje VM-gull i formel 1. Men han har ikke vunnet VM siden han som Benetton-fører vant to strake VM-titler i 1994 og 1995.

Avgjort i depoet

Avgjørelsen kom først mot slutten av Japans Grand Prix - det nest siste løpet i årets formel 1-sesong. Regjerende mester, finske Mika Häkkinen, hadde ledet løpet etter å ha kjørt forbi Schumacher i starten.

Men da Häkkinen kjørte inn til siste depotstopp, la «Schumi» inn et ekstra gir, og sikret seg et godt forsprang. Så gjorde han unna et lynraskt siste hjulskift på bare 6 sekunder - 1,4 sekunder raskere enn finnen.

Derfra og inn kunne Schumacher bare kontrollere løpet.

- Utrolig!

- Det jeg følte da jeg passerte mållinjen kan jeg ikke helt beskrive. Jeg finner ikke ord. Utrolig! sa en tydelig beveget Schumacher.

- Jeg er lei meg, sa Häkkinen alvorlig. Så lo han:

- Michael! Takk for et bra og spennende år. Jeg aksepterer at det er en annens tur til å vinne, selv om jeg er selvsagt er litt skuffet, sa finnen, som kunne blitt den første til å vinne VM tre år på rad siden argentineren Juan Manuel Fangio gjorde det på 50-tallet.

ELLEVILL JUBEL: Michael Schumacher jubler ellevilt etter seieren i Suzuka. - Jeg har aldri gitt opp troen på å vinne igjen, sier tyskeren.
RØD SUKSESS: Formel 1-sportens mest populære og glamorøse lag, Ferrari, har lengtet etter VM-tittelen i 21 år. I går satt Schumacher punktum for ventingen.