Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Endelig fikk de en medalje. Likevel depper svenskene etter bronsen

- Så jævlig klønete.

BRONSE: André Myhrer og resten av det svenske laget hentet hjem en bronsemedalje i tirsdagens lagkonkurranse. Likevel var de langt fra fornøyde. Foto: Christophe Pallot/Agence Zoom/Getty Images/AFP/ NTB Scanpix
BRONSE: André Myhrer og resten av det svenske laget hentet hjem en bronsemedalje i tirsdagens lagkonkurranse. Likevel var de langt fra fornøyde. Foto: Christophe Pallot/Agence Zoom/Getty Images/AFP/ NTB Scanpix Vis mer

BEAVER CREEK (Dagbladet): Norge røyk ut allerede i kvartfinalen i gårsdagens lagkonkurranse i Vail etter at østerrikerne ble for sterke. Da gjorde våre naboer i øst det langt skarpere.

Svenskene kunne til slutt klatre opp på pallen og motta sine bronsemedaljer etter å ha beseiret Sveits i kampen om tredjeplassen, men likevel var langt fra alle de hvitkledde like fornøyde.

- Det føles godt med en bronsemedalje, men skuffelsen etter semifinalen mot Canada henger fortsatt i. Så jævlig klønete. Jeg vet ikke hva som skjedde, sier Maria Pietilä Holmner til SVT.

- Synd For etter at USA ble slått i kvartfinalen trodde de aller fleste at Sverige skulle sikre seg en finaleplass mot nettopp Østerrike. Men overraskelseslaget Canada skulle vise seg å være en hard nøtt.

Selv da de svenske stjernene klatret opp på podiet for å motta folkets hylles var det tydelig at de helst skulle vært med i gullkampen.

- Det er gøy med medalje, men samtidig er det synd. Det var små marginer, men vi får fokusere på det positive, sier André Myhrer til svenske Expressen.

Mattias Hargin kjørte godt i samtlige omganger, men fikk likevel ikke helt den avslutningen på dagen han hadde håpet på og sett for seg.

- Det er fint å åpne med en medalje. Det gikk skikkelig bra, og det er kult å bare kjøre på. Men vi burde vært i en finale. Det hadde vært kult å kjøre mot Hirscher i finalen og slå ham der, sier Mattias Hargin, som selv har nye medaljemuligheter i slalåmen på søndag.

Østerrike for sterke Ragnhild Mowinckel, Nina Løseth, Sebastian Foss Solevåg og Leif Kristian Haugen kjørte for det norske laget, men Marcel Hirscher og kompani ble for sterke.

Haugen hadde lenge taket på selveste Hirscher, men på slutten ble østerrikeren for sterk.

- Jeg følte jeg hadde bra kontroll på Hirscher til det var tre porter igjen. Så er jeg litt for spiss og kjører igjennom en port.

Likevel, Haugen synes det er godt å se at også storfavoritten i både slalåm og storslalåm kan slås.

- Det er greit å se hvor lite 18 hundredeler er. Det er små marginer. Viser at det er mulig må slå ham. Han er ikke like uovervinnelig som det ser ut som. Det gir bra selvtillit, sier han.

Neste renn for jentene er storslalåm på torsdag, mens gutta kjører samme disiplin på fredag. I dag er det hviledag.

SKAL TA HIRSCHER: - Det er greit å se hvor lite 18 hundredeler er. Det er små marginer. Viser at det er mulig må slå ham. Han er ikke like uovervinnelig som det ser ut som. Det gir bra selvtillit, sier Leif Kristian Haugen til Dagbladet. Foto Hans Arne Vedlog   / Dagbladet
SKAL TA HIRSCHER: - Det er greit å se hvor lite 18 hundredeler er. Det er små marginer. Viser at det er mulig må slå ham. Han er ikke like uovervinnelig som det ser ut som. Det gir bra selvtillit, sier Leif Kristian Haugen til Dagbladet. Foto Hans Arne Vedlog / Dagbladet Vis mer