Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

- Endelig fikk jeg spille en hel kamp

Mifsud sikret LSK-seier - igjen.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

ÅRÅSEN (Dagbladet.no): Lillestrøm - HamKam 3-1. For en kamp. Den startet helt forferdelig. Så kom en voldsomt regnvær, som førte til vanskelige spilleforhold og mange morsomme situasjoner.

Og etter hvert kom også sjansene. I 2. omgang var de mange, og store.

Lillestrøm hadde flest, og Michael Mifsud - kanskje den beste Tippeliga-spilleren i august - spilte veldig godt sammen med midtbanespillerne til hjemmelaget.

- Viktige poeng

Han scoret også LSKs andre mål, og har dermed puttet seks mål på de fem siste seriekampene - alle i august.

- Det er alltid godt å spille og score, men det viktigste i dag var tre poeng, siden vi har spilt godt i flere kamper i det siste og ikke fått så mye igjen for det, sier Michael Mifsud.

«Vi har Michael Mifsud,» sang Kanarifansen.

- Jeg elsker det. Du blir skikkelig gira av å spille for dem. De synger konstant, sier Mifsud.Bare så synd for dem at han vil bort og klubben har lyst til å selge ham. Men denne gangen fikk han i hvert fall spille hele kampen - for første gang i år.

FLYR HØYT: LSK-spillerne feirer Robert Korens mål mot HamKam. Michael Mifsud og Arild Sundgot scoret de to øvrige. Foto: Scanpix
FLYR HØYT: LSK-spillerne feirer Robert Korens mål mot HamKam. Michael Mifsud og Arild Sundgot scoret de to øvrige. Foto: Scanpix Vis mer

- Det var så morsomt: Uwe spøkte med det i garderoben etter kampen. Han sa «I dag tok jeg deg ikke ut, Michael». Det var godt å spille en hel kamp, sier malteseren med et smil.

Keepertabbe

Kveldens førsteomgang er ikke verdt mange linjene.

Michael Mifsud, startet imidlertid friskt. Han gikk innover på banen og skjøt like utenfor etter bare 19 sekunder.

Etter dette skjedde det fint lite. Så å si ingenting.

Robert Koren prøvde seg skudd fra 20 meter etter halvtimen, men det gikk en meter over.

Ett minutt før pause fikk derimot Lillestrøm en gratissjanse. Ivar Rønningen skulle fange et Koren-frispark med henda, men mistet ballen. Arild Sundgot, som spilte sin 200. seriekamp for Lillestrøm, skled ballen i mål.

Morsom 2. omgang

image: - Endelig fikk jeg spille en hel kamp

Markus Ringberg hadde sjansen til å utlikne like etter hvilen da en corner ramlet ned på bakre stolpe. Den var han ikke våken på, og han fikk bare tuppet ballen like utenfor mål.

Og like etterpå: Mifsud blir spilt gjennom. Han runder keeper Rønningen og setter ballen i mål fra nesten død vinkel.

Strålende av malteseren.

2. omgangen var ikke halvbroren til 1. omgangen en gang. De to omgangen var så forskjellige at det er vanskelig å tro at det var samme kamp.

- Vi fikk til mye mer etter pause. Det var veldig vått, og vi fikk dermed mer fart på ballen, og da hang ikke HamKam med, sier Bjørn Helge Riise til Dagbladet.no.

- Hvor vanskelig var det å spille på den søkkvåte banen?

- Fotballskoa ble veldig tunge etter hvert, og jeg ble sliten mot slutten. Jeg synes likevel vi taklet det bra, sier Riise.

Bare fem minutter etter Mifsud-målet reduserte Tommy Øren for HamKam. Han var umarkert og headet en corner fra Ramiro Corrales rett i mål.

Kamma raste

En halvtime før slutt kokte det skikkelig på Åråsen. Rune Buer Johansen sendte et frispark i krysstanga, og ballen gikk ned i feltet. Der kastet alle spillerne seg over den, og ballen ble bare liggende i klynga.

Dommeren dømte frispark til LSK, noe som førte til at HamKam-spillerne raste mot Brage Sandmoen. Markus Ringberg sier til Dagbladet.no at det var et soleklart frispark til HamKam.

- Frode Kippe legger seg over ballen. Hva skal jeg gjøre da? Sparke ham i ribbeina? spør Marcus Ringberg.

HamKam-trener Frode Grodås var mildt sagt oppgitt, etter å ha returnert til Åråsen ti år etter at han sist spilte for Lillestrøm.

- Vi får fire gule kort i kampen, og vi får alltid flere gule enn andre lag. Det gjentar seg gang på gang, og jeg begriper det ikke, sier Grodås.

Koren-heading i mål

Halveis inn i 2. omgang økte Robert Koren ledelsen til LSK. Han kastet seg fram på et innlegg fra Bjørn Helge Riise, og headet i mål.

Spillet bølget fram og tilbake etter dette, og begge lagene skapte gode sjanser.

Buer Johansen viste fram skuddfoten, og i motsatt ende var Michael Mifsud og Khaled Mouehli stadig frampå.

Men det ble ikke flere mål. Dermed er LSK fortsatt bare ett poeng bak Brann, og HamKam er sikkelig nede i sumpa.

- Vi har ikke fått de resultatene vi har fortjent tidligere, derfor smakte dette godt. Manchester City slo Arsenal i går, og det ga meg en god følelse foran denne kampen, sier den tidligere City-proffen Uwe Rösler.