GOD: Omar Elabdellaoui nyter stor tillit i Hellas. Enkle grep skal holde landslagsbacken skadefri.
Foto: Heiko Junge / NTB scanpix
GOD: Omar Elabdellaoui nyter stor tillit i Hellas. Enkle grep skal holde landslagsbacken skadefri. Foto: Heiko Junge / NTB scanpixVis mer

Omar Elabdellaoui:

- Endelig føler jeg meg som meg selv igjen

Landslagsspilleren lei alle skadene.

Omar Elabdellaoui nyter stor tillit i Hellas. Enkle grep skal holde landslagsbacken skadefri.

Oslo-gutten har imponert i Champions League på sitt beste, men forrige sesong var det stadig trøbbel med skader.

– Det var alltid noe. Det er bare å spørre andre fotballspillere, men når du får så mye start-stopp i en sesong, så mister du helt rytmen. Du kommer aldri dit du skal være. Du føler deg litt bedre, men får tilbakeslag og alt blir bare halvveis. Nå er det ingenting som hemmer meg. Det føler jeg virkelig på kroppen, sprudler Olympiakos-proffen.

– Jeg håper å fortsette sesongen slik som jeg har startet nå i høst. Endelig føler jeg meg som meg selv igjen, etter mye opp og ned med mye skader. Det har vært av og på, hele tiden. Nå er jeg veldig fit og klar, sier Elabdellaoui til NTB.

Klokere

– Hva gjør du annerledes i treningshverdagen?

– Jeg jobber mer med skadeforebygging. Jeg har vært litt uheldig med skader. Derfor tøyer jeg mer. Og varmer opp mer før trening. Jeg får også god behandling av fysioterapeutene i klubben. Jeg går heller en ekstra gang til dem. Jeg er blitt klokere på egen kropp. Jeg har fitnesscoach, lege og fysioterapeut som jeg stoler veldig på. De sørger for at jeg får alt jeg trenger for å pleie kroppen, sier 26-åringen.

– Gode, gamle Omar er tilbake, fortsetter høyrebacken fornøyd.

Gulljakt

Det var ikke bare Elabdellaoui som slet sist sesong. Olympiakos, som hadde vunnet den greske serien 19 av 21 foregående sesonger, var ikke til å kjenne igjen. Supportbråk og problemer preget en sesong som til slutt endte med tredjeplass, hele 13 poeng bak AEK Aten.

– Jeg forventer mye mer fra oss denne sesongen. Vi skal heve oss fra i fjor. Det har skjedd mange positive endringer. Laget virker veldig bra. Det ser man også på sesongstarten. Vi skal bare kjøre på. Målet er å gjøre det bra i Europa og vinne serien, sier Elabdellaoui.

Med nye spillere, som blant annet Yaya Toure, og ny trener (Pedro Martins), ser Olympiakos-troppen langt sterkere enn sist sesong. Pireus-laget har da også gått rett til topps i den greske superligaen.

Elabdellaoui både scoret og hadde én målgivende pasning da Giannina ble slått hele 5–0 i forrige runde.