Endelig for Bøkko

Gikks til topps på 1500-meteren i Berlin.

ENDELIG: Bøkko tok sin første seier på 1500 meteren i verdenscupen i år.
Foto: Terje Bendiksby / Scanpix
ENDELIG: Bøkko tok sin første seier på 1500 meteren i verdenscupen i år. Foto: Terje Bendiksby / ScanpixVis mer

Håvard Bøkko gikk fredag til topps på 1500 meteren i verdenscupstevnet i Berlin. Han gikk inn til 1.47,49 og vant med to tideler. Det var hans første seier på 1500 meteren i verdenscupen i år, og seieren gjorde at han gikk til topps på distansen i den totale verdenscupen. - Det var gøy å vinne, og ekstra gøy å vinne sammenlagt. Dette var en bonus, sa Bøkko til NRK. Fredag kveld hadde han nederlenderen Kjeld Nuis på plassen bak seg. Det skilte to tideler mellom dem. Nederlenderne tok også tredje- og fjerdeplassen på distansen ved Koen Verweij og Mark Tuitert. Bøkko gikk i par med amerikaneren Shani Davis. Amerikaneren ledet etter de tre første passeringene, men klarte ikke å stå imot Bøkkos spurtrunde.

29 sekunder Bøkko gikk sisterunden på 29,0 sekunder, og det var Davis sjanseløs til å matche. Han ble til slutt slått med 36 hundredeler og endte på sjetteplass. Dermed gikk både Bøkko og Nuis forbi sammendraget på distansen. Håvard Bøkko vant også 1500-meteren i Berlin i fjorårssesongen. Også den gangen gikk han mot Davis. - Det var et veldig bra løp av Håvard. Det var også spesielt siden han gikk mot Shani Davis, som ledet verdenscupen på 1500 meter før vi kom til Berlin, sa landslagssjef Jarle Pedersen til NTB. - Dette løpet lignet mye på det i fjor, men Håvard vant med litt større margin nå. Det er tydelig at han liker seg godt i Berlin. Dette var godt for selvtilliten hans. Han er i bra form igjen før VM på enkeltdistanser om to uker, tilføyde landslagssjefen.

Preget av lang reise Sverre Lunde Pedersen gikk inn til 14.-plassen med 1.48,69, mens Håvard Lorentzen ble nummer 22 med 1.51,23. Førstnevnte var ikke helt i slag etter å ha reist langt fra junior-VM i Japan tidligere i uka. Jarle Pedersen tror mange vil være med å kjempe om seieren på 1500-meteren under VM på Hamar. - Noen går gjerne litt tomme mot slutten av sesongen. Sverre slet litt med tidsforskjellen fra Japan her, men han vil levere sterkere resten av sesongen. Det blir helt åpent om hvem som vinner 1500-meteren i VM. Det er sju, åtte eller kanskje ni løpere som kan vinne, tror Jarle Pedersen.

(NTB)