Endelig for nervøse Ungarn

EM-finale, Ungarn - Ukraina 32-30 (e.e.o.) Ungarn levde fryktelig farlig, men etter 35 års venting vant endelig håndballaget en tittel igjen. Det sto 32-30 etter en dramatisk og forlenget EM-finale.

Søndagens gullkamp gikk til ekstraomganger etter at Ukraina hadde sett mer enn slått ut litt ut i 2. omgang. Da ledet den ungarske storfavoritten med seks mål og så ut til å cruise inn til seier.

Men igjen sviktet psyken hos de talentfulle ungarske jentene som åpenbart ikke er bygget for å holde på klare ledelser i viktige kamper.

På sidelinjen trodde ikke trener Lajos Mocsaj det han så. Hans formaninger hjalp ikke. Ukraina ga seg aldri, og ble budt nye sjanser på rekke og rad.

Den soleklare ledelsen ble spist inn, og da det gjensto 20 sekunder ledet plutselig Ukraina 26-25. Storskytteren Agnes Farkas ble en reddende engel. Hun kastet inn utligningen før laget hennes holdt unna til sluttsignalet gikk.

I OL-finalen mot Danmark sprakk Ungarn så det sang. En seksmålsledelse ble kastet bort og endte i klart tap i løpet av de siste femten minuttene.

Historien så ut til å gjenta seg i Bucuresti. Men denne gangen holdt Farkas da det gjaldt som mest. Hun scoret på bestilling i andre ekstraomgang.

Ukraina, som vant Norges gruppe i mesterskapet, overrasket stort, men manglet det lille ekstra i et EM som ikke holdt imponerende sportslig nivå.

(NTB)