DER SATT DEN: Peter Sagan vant den fjerde etappen i Tour of California etter å ha blitt andremann på de tre første etappene. Wouter Wipper ble nummer to, mens Mark Cavendish (skjult bak Sagan) endte på tredjeplass. Foto: Doug Pensinger/AFP
DER SATT DEN: Peter Sagan vant den fjerde etappen i Tour of California etter å ha blitt andremann på de tre første etappene. Wouter Wipper ble nummer to, mens Mark Cavendish (skjult bak Sagan) endte på tredjeplass. Foto: Doug Pensinger/AFPVis mer

Endelig for Sagan: Satte Cavendish på plass

Kaotisk spurt.

(procycling.no): Etter tre andreplasser på rad, tok Peter Sagan (Tinkoff-Saxo) endelig seieren i Tour of California.

I en kaotisk spurt med tre krevende svinger på den siste kilometeren, vant slovaken en drøy sykkellengde foran Wouter Wippert (Drapac Professional Cycling).

Mark Cavendish var for dårlig plassert ut av den siste svingen med 220 meter igjen. Dermed ble den britiske stjernespurteren bare nummer tre.

- Lagkameratene mine gjorde en veldig god jobb for meg og fikk meg i en posisjon hvor jeg kunne vinne, mens Cavendish var dårlig plassert i de siste svingene, sier Sagan etter målgang i en pressemelding.

Triumfen var Sagans andre denne sesongen etter at han også vant en etappe i Tirreno-Adriatico i mars. Til gjengjeld har han sju andreplasser.

Selv om 25-åringen hadde god kontroll på Cavendish i spurten i California natt til torsdag, ble det dramatisk.

Daniel Oss (BMC Racing Team) angrep alene med én kilometer igjen. Den sterke italieneren holdt lenge unna i den tekniske avslutninga, men på de siste 30 meterne ble han passert av Sagan og de beste spurterne. Oss endte på åttendeplass.

- Ingenting var overraskende for oss. Oss er en rask rytter og kan få en luke raskt. Vi gjorde det kanskje ikke perfekt i avslutninga, og Cavendish måtte spurten for langt bak. Vi betalte prisen for det, men sånn er sykling, forklarer Etixx-Quick Steps sportsdirektør Brian Holm for det belgiske laget.

Latviske Toms Skujins (Hincapie Racing Team) leder rittet sammenlagt, 22 sekunder foran Sagan. Natt til fredag venter en ny etappe for spurterne. Deretter venter to avgjørende etapper for sammendraget før det avsluttes med en ny spurtetappe med målgang i Los Angeles natt til mandag.

Kristoffer Skjerping (Cannondale-Garmin) er eneste norske rytter som sykler etapperittet.

Artikkelen er levert av sykkelnettstedet www.procycling.no