Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Stabæk tok etterlengtet seier

Endelig for Stabæk: - Deilig!

Stabæk snudde 0–1 til 2–1 mot Odd. Tonny Brochmann (28) ble den store helten da han scoret på straffespark med bare minutter igjen.

Foto: Bendiksby, Terje / NTB scanpix
Foto: Bendiksby, Terje / NTB scanpix Vis mer

Brochmann ble selv felt av Vegard Bergan, og han var nådeløs fra krittmerket.

Da var det gått bare 15 minutter siden Stabæk hadde utlignet. Ohi Omoijuanfo (24) bommet på sine to første muligheter, men på den tredje ble det blink. 20 minutter gjensto da 24-åringen gjorde sitt femte for sesongen etter en flott pasning fra Ronald Hernandez.

Stabæks toppscorer viste hvor viktig han er for hjemmelaget. Han kunne ha gjort 1–0 allerede 20 minutter ut i 1. omgang også. Omoijuanfo ble frispilt av Franck Boli, men skuddet gikk i stolpen fra kloss hold.

Omoijuanfo hadde også en mulighet like etter, og denne gangen var det Odds keeper Sondre Rossbach som ordnet opp.

- Deilig! Det var viktig med en trepoenger. Nå er vi med igjen, sa Stabæks toppscorer til Eurosport.

- Vi spilte en bra kamp, og det var viktig at vi scoret igjen. Jeg er glad på både lagets og supporternes vegne, sa Stabæks trener Toni Ordinas.

Først ute

Odd burde samtidig ha tatt ledelsen i kampen, men Stabæks keeper Mandé Sayoba bidro med en knallsterk reaksjonsredning på en avslutning fra Vegard Bergan fra kort hold etter rundt ti minutters spill. Der burde det ha stått 1–0 til Odd.

Bergan forårsaket straffesparket senere i kampen, og for midtstopperen ble det derfor ingen heldig dag på Nadderud.

Stabæk utlignet Odds banefordel etter hvert, og de kom seg til flere sjanser, inkludert det nevnte stolpeskuddet til Omoijuanfo.

Uansett var det Odd som scoret det første målet sju minutter ut i 2. omgang.

Åtte år etter at Torgeir Børven (26) scoret sitt første eliteseriemål på Nadderud gjorde han det igjen da Odd tok ledelsen.

Målet til Børven var av det enkle slaget. Han mottok en pasning fra Elbasan Rashani og satte inn scoringen fra mindre en fem meters hold.

Odd kunne ha scoret tidligere i samme angrep da Jone Samuelsen satte opp Birk Risa, men Risas avslutning var håpløst dårlig. Til alt hell havnet den i føttene på Rashani, og da ordnet det seg likevel.

- Det ble tett og jevnt, og det var ingen dårlig bortekamp av oss. Men skal du være et topplag må du vinne, og så gode er vi ikke, sa Odds trener Dag-Eilev Fagermo.

Godt tak

Odd har et godt tak på bæringene på bortebane og har vunnet seks av de ni siste oppgjørene. De kunne ha vunnet denne gangen også, men det holdt ikke helt inn. Odd har åpnet sesongen midt på treet og har 16 poeng på 11 kamper. Fire av lagets fem seirer er kommet hjemme i Skien.

Stabæk har hatt en svak start på sesongen med ti poeng etter 11 kamper. Ett av lyspunktene til klubben er unggutten Hugo Vetlesen, som skal være et yndet investeringsobjekt for flere internasjonale klubber. Vetlesen var blant de beste for Stabæk mot Odd også, og han var motoren bak det meste Stabæk bidro med offensivt.

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media