Endelig for Zidane

Zinedine Zidane har vunnet det meste, bortsett fra mesterligaen. I kveld lyktes også det for franskmannen.

Etter to tapte finaler med Juventus ga han valuta for alle millionene Real Madrid betalte for ham i fjor sommer. Zidane ble selv matchvinner med en praktfull venstrebeinsvolley da Leverkusen ble slått 2-1.

100-årsjubilanten Real Madrid var storfavoritt i mestercupfinalen, men spanierne fikk det tøft mot laget som slo ut Liverpool og Manchester United. På overtid hadde det tyske laget noen eventyrlige sjanser, men ballen ville ikke inn, og dermed ble det bare 2. plasser for «Neverkusen» som jaget tre titler i år.

Vinnermålet kom like før pause, da Leverkusen hadde et klart overtak. Men så dukket verdens dyreste og kanskje beste fotballspiller opp:

Roberto Carlos slo inn fra venstrekanten, og Zinedine Zidane klinket ballen forbi Leverkusen-keeper Hans-Jörg Butt på hel volley. Et fantastisk mål, og Real Madrid gikk til pause med en svært viktig ledelse.

Frankrikes nasjonalhelt har vunnet VM i 1998 og EM i 2000, og i Italia ble det to seriemesterskap med Juventus. Klubben kom også til finalen i mestercupen to ganger, men begge gangene ble det tap - blant annet for Real Madrid.

Underholdende

Det ble en åpen og svært underholdende 1. omgang på Hampden Park i Glasgow. Real Madrid fikk en drømmestart da Raul sendte laget i føringen etter bare åtte minutter. Leverkusen-forsvaret sov på et langt innkast fra Roberto Carlos, Raul løp seg fri og klinket til med venstrebeinet. En paralysert Hans-Jörg Butt i Leverkusen-buret måtte se ballen passere.

Leverkusen kom kjapt tilbake. Den brasilianske forsvareren Lucio utlignet til 1-1 etter 14 minutter da han nådde høyere enn Fernando Hierro på frisparket fra Bernd Schneider.

Scoringen ga Klaus Toppmöllers lag et skikkelig løft. Laget så ut til å ha full kontroll på sine spanske rivaler. Både Thomas Brdaric og Michael Ballack kunne gitt tyskerne ledelsen. I stedet var det altså Zidane som noe ufortjent ga Real Madrid ledelsen med sin drømmescoring.

Mistet gnisten

Det underholdende spillet fortsatte etter pausen. Zidane var tydelig mer komfortabel etter drømmetreffet og vartet opp med flere godbiter.

Etter 68 minutter måtte Real-keeper César Sanchez forlate banen med skade. Iker Casillas kom inn mellom stengene.

Leverkusen mistet etterhvert gnisten de hadde i 1. omgang, og Real Madrid overtok kontrollen. Spanierne benyttet muligheten til å roe ned spillet ved å gjøre tre bytter i løpet av 12 minutter i 2. omgang.

Leverkusen begynte å bli stresset i angrep, og i stedet var det Real Madrid som kunne gått opp i 3-1 da innbytter Steve McManaman la inn til Morientes etter 81 minutter.

Leverkusen presset på for utligning, og Berbatov var nær utligning da han headet like over fem minutter før slutt. I løpet av de sju overtidsminuttene vartet Casillas opp med noen supre redninger, og med god hjelp fra forsvarerne sørget han for at 2. omgang endte målløst.

Største Leverkusen-sjanse hadde faktisk keeper Butt, som holdt på å utligne med hodet da han ble med fram på et hjørnespark.

Toppmöller på bånn

Dermed ble det nok en nedtur for «Neverkusen». Laget så ut til å vinne Bundesligaen, men rotet seg bort i de siste kampene. Deretter ble det tap for Schalke i den tyske cupfinalen, og heller ikke mot Real Madrid skulle det lykkes for trener Klaus Toppmöller.

Leverkusen har uansett hatt en strålende sesong der de gang på gang har bevist at laget er blant de beste i verden for øyeblikket. Dette var lagets første opptreden i en mestercupfinale, mens Real Madrid også vant i 1998 og 2000.

(NTB)

GULL, SØLV OG MESSING:Fornøyd med egen innsats, som riktignok forsinket finalen med noen minutter.
LEGGER AN:Sekundet før triumfen. Zinedine visste vel akkurat da at ballen skulle gå i mål.
ENDELIG:VM, EM og nå endelig Champions League.
MANNN MOT MANN:Entusiastisk og skotsk streaker alene med Leverkusens keeper.