Endelig førstekeeper - etter seks år på benken

BODØ (Dagbladet): Han er sannsynligvis Norges mest tålmodige fotballspiller, men endelig har Tor Egil Horn (25) fått tillit som førstekeeper i Bodø/Glimt - etter seks år på reservebenken.

- Jeg har nok vært for beskjeden og ikke sagt skikkelig ifra, selv om jeg har hatt det fryktelig tungt i perioder, sier Tor Egil Horn til Dagbladet.

Siden han kom til Bodø-klubben fra lille Brønnøysund før jul i 1995 har han vært reservekeeper bak Rohnny Westad, Clas André Guttulsrød - og Rohnny Westad igjen.

Siden 16. mai har han stått alle åtte seriekampene for Bodø/Glimt og er i øyeblikket udiskutabelt førstevalg.

- Vi har bare tapt én kamp med meg i mål. Det er godt å endelig få vist at jeg er god nok for dette nivået. Nå nyter jeg øyeblikket, sier Horn.

I går bidro han igjen til Glimts første seier på snart to måneder.

Et drøyt kvarter ut i kampen hadde Molde muligheten til å utlikne Tom-Kåre Staurviks flotte 1- 0 scoring på frispark allerede før kampen var ett minutt gammel.

Men Horn strakte seg i sin fulle lengde og reddet mesterlig Odd Inge Olsens velplasserte straffe helt nede i høyre hjørne.

- Jeg visste at Olsen skyter dit og var sikker på at jeg ville redde skuddet. Det var en god følelse, smiler Tor Egil Horn.

Magne Hoseths redusering og Daniel Berg Hestads utlikning var ikke keepermat. Men det var heller ikke den strålende enhåndsredningen på et skudd fra André Schei Lindbæk. Likevel maktet Horn å fiste ballen over til stor frustrasjon fra Molde-leiren - som har tapt tre av de fem siste kampene.

PS! Midtstopperen Fredrik Kjølner (31) skrev i går under en ny 21/2 års kontrakt med Bodø/Glimt - etter endt utlånsavtale fra Molde. - Nå som jeg endelig får spille fotball igjen gleder jeg meg til hver kamp og nå som jeg også får opp familien vil det bli en fin tid i Bodø, sier Kjølner til Dagbladet etter nok en god kamp i den gule trøya.