Endelig Fredrikstad

Det hjalp ikke at Magne Hoseth hadde anlagt hanekam. Fredrikstad tok sin første seier i Tippeligaen mot Molde.Tabellen

(Dagbladet.no) Roger Helland ble matchvinner for Fredrikstad med en heading fra kort hold etter 27 minutter. Bergenseren som ble hentet til nyopprykkede Fredrikstad foran årets sesong, satte dermed inn det første toppseriemålet for plankebylaget i årets sesong. Eller hvis man har sans for historie: på 20 år.

Molde var i store perioder det førende laget på Molde Stadion, men nærmest kom Magne Hoseth, som headet i tverrliggeren sekunder før pause.

- Vi kjemper og blør for drakta vår, og tre poeng er veldig bra for selvtilliten. Nå har vi vist at vi kan ta tre poeng i Tippeligaen, sier Roger Risholt til NRK radio.

- Vi var ikke dårlige i de to første kampene mot Lillestrøm og Rosenborg, men i dag klarte vi å være mer effektive enn Molde og det betaler seg. Nå blir det garantert topp stemning når Vålerenga kommer på besøk i neste hjemmekamp.

Tromsø serieleder

Tromsø tok i mot medaljekandidat Lillestrøm, og beholdt alle poengene selv. Morten Gamst Pedersen scoret kampens eneste mål, da han lurte offside-fella til LSK etter 83 minutter.

- Plutselig sto jeg der helt alene, sa en fornøyd Gamst Pedersen til NTB.

Roar Christensen kippet inn i LSK-feltet. Der sto en våken Gamst Pedersen, som var iskald i duellen med Emille Baron. Mange i LSK vil nok hevde at dommer Tommy Skjerven burde ha annullert på grunn av offside.

- Det er umulig fra min posisjon å bedømme om det var offside eller ikke, sa LSK-trener Arne Erlandsen.

Gamst Pedersen står nå med to scoringer på de tre første kampene i årets Tippeliga.

Kamp full av feil

Det ble en trist kamp i Skien mellom Odd og Lyn. Odd sto med to seire på de to første serierundene, men klarte ikke å slå Lyn, selv om Lyn spilte nesten en hel omgang med 10 mann.

U21-landslagsspiller Kristian Flittie Onstad fikk sitt første gule kort etter 20 minutter, og da han felte Morte Knutse som bakerste mann måtte han ta en tidlig dusj.

Lyn-Kaptein Tommy Berntsen var fornøyd med ett poeng.

- Når det ble som det ble, er jeg glad vi fikk med oss noe herfra. Odd er et godt lag, og det er alltid jevnt når vi møter dem, sa han til NTB.

- For vår del ble jo kampen litt ødelagt av det røde kortet. Vi var tvunget til å legge oss lavere på banen og klarte ikke å opprettholde trykket framover, fortsatte Berntsen, som spilte stødig i midtforsvaret sammen med kollega Steven Lustü.

På en våt og sleip bane florerte feilpasningene og godspillet var veldig langt borte. På Lyn var Jan Derek Sørensen og Ali al-Habsi positive. Poengdeling var helt greit ut fra spill og sjanser.

- Jeg er fornøyd med at vi holdt nullen igjen og fortsatt har til gode å slippe inn mål så langt i sesongen, men når motstanderen ble redusert til ti mann burde vi klart å score. Vi brukte ikke kantene for å løse opp, sa Odd-trener Arne Sandstø.

Kjempekamp av Knudsen

Ham-Kam kjørte over Stabæk hjemme på Briskeby, og kan takke seg selv for at de ikke fikk tre poeng. Stabæks keeper Jon Knudsen ble kampens store spiller med flere utrolige redninger. Uavgjort og 0-0 var et flatterende resultat for Stabæk.

- Vi var heldige som klarte 0-0. Det er tullete at vi faller så mye i prestasjonene, og det ble mye å gjøre mot slutten. Jeg husker flere av redningene, spesielt den jeg fikk i strupen og greide å slå over på overtid i 1. omgang, sa Stabæks keeper Jon Knudsen til NTB.

Glimt av storhet

Bodø/Glimt viste glimt av storhet da de tok sesongens første seier i Sogndal.

2-1-seier til gultrøyene får roet nervene i Bodø. I Sogndal er situasjonen verre. De hvite og svarte har bare tatt ett poeng på tre forsøk denne sesongen.

Sogndal var veldig gode den første halvtimen, og det var full fortjent da Kim Tangedal sendte Sogndal i føringen etter 18 minutter.

Men så ble det bom stopp. Fredrik Kjølner stanget inn en corner etter 36 minutter, og derfra og inn var Bodø/Glimt det beste laget. De var gode da de kjempet seg inn i kampen.

Bare fem minutter senere sørget Stig Johansen for 2-1 til Glimt. Det sto seg kampen ut. Bortelaget tok fortjent alle poengene.

- Måten vi vant på var bra. Vi trengte å krige oss til en seier igjen. Tre poeng var viktig for oss, sa Runar Berg.

Dagbladet.no og NTB

Historisk: Roger Helland jubler etter å ha scoret FFKs første toppseriemål på 20 år.
TIPPELIGAENS FØRSTE:</B> Slik feires et toppseriemål foran FFK-fansen.
FERSK SVEIS:</B> Magne Hoseth treffsikkerhet ble ikke bedre med halvbarbert hode. I kveld traff han tverrliggeren.
Nesten: Ole Martin Årst er nære på å score for TIL. Frode Kippe og Emille Baron blir for sterke.
God: Ali al-Habsi spilte en god kamp for Lyn og holdt nullen mot Odd.
En av mange: Jon Knudsen rydder opp foran Stabæk-målet.