Endelig, Gerrard!

Matchvinneren hyllet av sjefen.

(Dagbladet.no): Liverpool - Manchester City 1-0

Han har vært høstens store diskusjonstema i den røde delen av Liverpool. Han har blitt misbrukt ute på høyrekanten han har vært ute av form, virket sliten og humørløs - og han hadde ikke scoret et eneste ligamål.

I dag sikret Steven Gerrard nok en hjemmeseier for Liverpool - med en kanon av en høyrefot-avslutning og sesongens første ligamål midtveis i andre omgang.

Og det fra sin favorittposisjon sentralt på midtbanen.

Hyllet av sjefen

- Det var virkelig viktig for Steven å score det første målet i Premier League for året. Dette vil gi ham mer selvtillit, og vi vet han er en spiller med kvaliteter nok til å gjøre slike ting, sa Liverpool-manager Rafael Benitez i følge Sportinglife etter kampslutt.

Som tror kapteinen nå bare vil bli bedre og bedre.

- Han spiller bra, og vil være mer fornøyd når han spiller så bra og scorer mål. Dette var en positiv beskjed fra ham, og han vil bare bli bedre og bedre.

MATCHVINNER: Steven Gerrard sørget for kampens eneste mål på vakreste vis da Liverpool slo Manchester City 1-0 i dag. Foto:Reuters
MATCHVINNER: Steven Gerrard sørget for kampens eneste mål på vakreste vis da Liverpool slo Manchester City 1-0 i dag. Foto:Reuters Vis mer


Kjedelig

Noen stor spillemessig kamp ble det derimot aldri på Anfield.

Liverpool styrte spillet, men maktet sjelden å bryte gjennom forsvars-veggen Stuart Pearce\' menn bygde rundt egen 16-meter. Nærmest i første omgang kom Luis Garcia etter en drøy halvtime, da han lekkert tok ned en 70-meterspasning fra Sami Hyypia. Avslutningen fra skrått hold var derimot ikke av samme klasse, og skuddet endte i nettveggen.

Tomålscoreren fra forrige helg, Citys Bernardo Corradi, fikk en stor mulighet foran the kop fem minutter før. Tunisia-backen Trabelsi kom seg til dødlinja og fikk lagt 45 grader ut til den italienske spissen. Treffet på ballen var derimot ikke av det reine slaget, og Reina i Liverpool-målet kontrollerte enkelt ballen ut over dødlinja.

En skuffende kjedelig omgang mellom et av ligaens aller hjemmelag og et de aller svakeste bortelagene.

Klassisk Gerrard

Manchester City kunne fort tatt ledelsen i løpet av andre omgangs første kvarter, da både Corradi og Reyna hadde gode skuddforsøk. I stedet var det altså kaptein Gerrard som banket inn kveldens scoring på Anfield.

På klassisk vis.

Endelig, Gerrard!

Solide Sylvain Distin gjorde omtrent sin eneste feil i kampen, og den håpløse støttepasningen ble plukket opp av Liverpool-spiss Dirk Kuyt. Nederlenderen la flott igjen til Gerrard, som på sedvanlig vis kløyv framover. Fra 18 meter klemte han til og ballen føyk inn i nærmeste hjørnmet forbi City-keeper Nicky Weaver.

Etter scoringen åpnet kampen seg, tempoet ble høyere og Liverpool skapte endelig klare målsjanser. City ble etterhvert mer baktunge, men var aldri ufarlige. Spesielt Joey Barton imponerte igjen med sitt driv og skapende spill.


Frekk chip

Og de himmelblå for nabobyen satte faktisk et visst press på Liverpool i sluttminuttene. Grekeren Giorgios Samaras var overraskende benket fra start, men var nær å bli den store helten fem minutter før slutt.

Keeper Reina sto langt ute, og Samaras prøvde seg med en frekk chip i nærhjørnet. Ballen hadde retning vinkelen, men den spanske keeperen fikk med nød og neppe slått ballen til hjørnespark.

- Lå i hendene våre

Etter kampen var det en særdeles skuffet City-manager Stuart Pearce som møtte pressen.

- Du kan ikke gi ballen til Gerrard på 20 meter, for da går all den harde jobbingen til spille. De hadde lagt det i hendene våre, og de klarte ikke å bryte oss ned. Vi hadde en kostbar feil, og mot de beste klubben blir man straffet for sliek feil, sa Pearce.

Som i oppgittheten ikke helt hadde mistet humøret.

- Alt koker ned til Gerrards scoering. Vi trengte vel ikke gi ham selvtillit? Vi behøvde ikke gjøre det så enkelt for ham, avsluttet en skuffet Pearce.

Solid hjemmestatistikk

Dermed tok Liverpool nok en hjemmeseier, og står nå med glimrende 19 av 21 mulige hjemmepoeng.

Dagens tre kan tilskrives kaptein Gerrard - som fra sin sentrale midtbanerolle endelig ser ut til å gå mot storformen.

•Din kommentar: Hva synes du om kampen? Er Gerrard endelig på gang?

<B>HJEMMESEIER:</B> John Arne Riise spilte hele kampen for Liverpool da de røde slo Manchester City i ettermiddag.