Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Endelig gråt Pål av glede

Han kollapset på teamsprinten i VM og gråt. I dag gråt Pål Golberg igjen.

FØRSTE SEIER: Pål Golberg var en lykkelig mann etter sin første verdenscupseier i langrenn. 
Foto: Håkon Mosvold Larsen / NTB scanpix
FØRSTE SEIER: Pål Golberg var en lykkelig mann etter sin første verdenscupseier i langrenn. Foto: Håkon Mosvold Larsen / NTB scanpix Vis mer

LILLEHAMMER (Dagbladet): Pål Golberg fikk sjansen på teamsprinten sammen med Petter Northug i VM i Val di Fiemme i februar. Da sprakk han totalt, og med det røk det norske laget ut av semifinalen.

Mens nasjonen fordøyde sjokket, satt Pål Golberg og gråt i smørebussen.

- Jeg ble veldig fort ferdig med det der, sier Golberg i dag. 

Lengtet etter dette
Men han har jobbet beinhardt for å komme seg videre. Ikke nok med at han blir minnet om sprekken ved enhver anledning, han har hatt noe å bevise overfor seg selv også.

Forrige helg var han nær ved å lykkes i Kuusamo, men endte på fjerdeplass på den klasisske etappen i minitouren. I dag sto han øverst på pallen for første gang i karrieren.

Da kom tårene i målområdet også.

- Det er klart dette betyr veldig mye. Det er jo derfor jeg driver med det her. Det finnes jo veldig mange andre ting å gjøre her i livet enn å gå på ski, men det er selvfølgelig dager som i dag man lengter etter, sier Golberg til dagbladet, mens tårene presser seg fram i øyekroken.

Har tenkt på det
- Det er veldig små marginer i det jeg holder på med, og det er kort vei melllom topp og bunn. Jeg hadde lagt ned samme jobben før det rennet i VM som jeg la ned foran dette rennet.

- Setter det at du mislyktes da en ekstra spiss på seieren i dag?

- Ja, jeg tenkte jo litt på det. Man griner når det går dårlig og man griner når det går bra. Det er jo litt morsomt. Det viser jo at det betyr noe, sier Golberg.

Med løpet i dag har han for alvor gått seg inn i OL-diskusjonen. Ikke bare på den klassiske femtenkilometeren som er manges gulrot i Sotsji, men også til en av de klassiske etappene på stafetten.

- Det er klart han har det, men det er altfor tidlig å ta ut et lag til OL allerede nå, sier landslagstrener Trond Nystad.