Endelig gull for Kramer

Bitter fjerdeplass for Bøkko.

ENDELIG OL-GULL: Fantastiske Sven Kramer har dominert skøytesporten fullstendig i perioden siden forrige OL. Lørdag fikk det nederlandske fenomenet omsider OL-gullet han manglet.Foto: Arnt E. Folvik / DAGBLADET
ENDELIG OL-GULL: Fantastiske Sven Kramer har dominert skøytesporten fullstendig i perioden siden forrige OL. Lørdag fikk det nederlandske fenomenet omsider OL-gullet han manglet.Foto: Arnt E. Folvik / DAGBLADET Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

||| (Dagbladet): Nederlenderen Sven Kramer har vært den suverene langdistansekongen i perioden etter OL i Torino.

Lørdag kunne han omsider strekke armene triumferende i været som olympisk mester.

Presset på det nederlandske skøytefenomenet har vært enormt i forkant av mesterskapet, og utgangspunktet var ikke det beste da han måtte ut som førstemann blant de presumptivt sterkeste medaljekandidatene.I samløp med Shani Davis, satte imidlertid Kramer et voldsomt press på konkurrentene med 6.14,50 - ny olympisk rekord med en margin på seks hundredeler.

Kramer gikk som vanlig voldsomt ut og holdt distansen godt.

Deretter ventet noen lange minutter med intens neglbiting på indre bane før han synlig rørt kunne klatre opp til mor og far på tribuneplass for å motta velfortjente gratulasjoner som olympisk mester.

Skuffet BøkkoHåvard Bøkko gikk i siste par og kunne gå på konkurrentenes tider. Han var lenge med i kampen om sølv eller bronse, men ble sliten mot slutten og endte på tiden 6.18,80.Dermed måte Bøkko, som har vært plaget med skader og utenomsportslige kontroverser i OL-oppladningen, ta til takke med den bitre fjerdeplassen.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer