Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Alpint for sittende i Paralympics

Endelig gull til Pedersen

Endelig lykkes det for Jesper Saltvik Pedersen.

PYEONGCHANG: Jesper Saltvik Pedersen ble endelig nummer en i storslalåm for sittende under vinter-Paralympics.
Foto: Geir Owe Fredheim / Norges Idrettsforbund / NTB scanpix
PYEONGCHANG: Jesper Saltvik Pedersen ble endelig nummer en i storslalåm for sittende under vinter-Paralympics. Foto: Geir Owe Fredheim / Norges Idrettsforbund / NTB scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

NTB /(Dagbladet): Jesper Pedersen tok Norges første gull i Paralympics da han onsdag vant alpint storslalåm menn sittende i Pyeongchang.

Den norske 18-åringen lå på andreplass etter første omgang av storslalåmrennet. Tyler Walker fra USA ledet med 1.18 sekunder, mens Pedersen lå foran polske Igor Sikorski på tredjeplass.

Etter en kruttsterk finaleomgang var det klart at det norske gullet ble sikret 0,34 sekunder foran Walker. Sikorski tok bronsen, 2,45 bak Pedersen.

Sterk medaljekandidat

Jesper Saltvik Pedersen var gullfavoritt i forkant av Paralympics. Gutten fra Karmøy vant sammenlagtseieren i sesongens verdenscup.

Og for noen prestasjoner han har levert så langt. Tirsdag ble Pedersen historisk med å ta Norges første alpintmedalje i Paralympics siden 2002.

- Det er jo noe jeg har drømt om lenge - å ta medalje i Paralympics. Det er det største du kan være med på. Utrolig stort. Også er det storslalåm i morgen. Det blir spennende, sa en glad, men offensiv Jesper Saltvik Pedersen til Dagbladet etter tirsdagens løp.

Og spennende ble det. Jesper Saltvik Pedersen tok gullet i storslalåm i Paralympics. Han er nå paralympisk mester.

Saken fortsetter under videoen.

SUPERHELTENE: Vi har møtt noen av de virkelige superheltene. De som deltar i paralympics i PyeongChang. Loyd Remi Solberg er kaptein på kjelkehockeylandslaget. Birgit Skarstein er på landslaget i langrennspigging. Lena Schrøder er eneste kvinne på kjelkehockeylandslaget. Kristian Moen kjører snowboard. Kissinger Deng, keeper på kjelkehockeylan... Vis mer

Framsteg

Alpintøvelsen åpnet lørdag som var. Da deltok Pedersen i utfor, hvor han til slutt endte på sjetteplass.

Søndag var det super-G, da glapp medaljen akkurat for unggutten. Han endte på en sur fjerdeplass. Kanadiske Kurt Oatway tok gullet.

Tirsdag var det kombinasjon. Da ledet Pedersen i super-G delen, men måtte se seg slått av nederlandske Jeroen Kampschreur og Frederic François i storslalåmet.

Tre medaljer

Medaljen var for øvrig Norges tredje onsdag.

Vilde Nilsen (17) gikk onsdag inn til sølv på langrennssprinten for stående under Paralympics i Pyeongchang, mens Eirik Bye (22) tok bronsemedaljen i langrennsprint for svaksynte, etter innlagt protest på USA.

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!