Endelig har Buraas fått respekt

ALTA BADIA (NTB): Hans-Petter Buraas (22) har beina godt plantet på bakken, selv om tredjeplassen fra slalåmrennet i Sestriere gjorde brått slutt på statusen som temmelig anonym i alpinsirkuset.

Nå har han også fått den respekten han fortjener i det norske laget. De andre løperne vet at han er ferdig med læretida.

Buraas slo til med sjetteplass i slalåmrennet i Park City i slutten av november, men det virkelige gjennombruddet kom med tredjeplassen i snøkavet i Sestriere. Da sendte han Alberto Tomba ut av seierspallen.

- Det som har skjedd denne sesongen har noe med selvtillit å gjøre. Den er på topp akkurat nå, sier «Burre».

Han har stått på ski i 18 år, kommer fra Bærum og er klubbkamerat av Finn Christian Jagge. Han er er ikke helt på siden av Finken ennå, men det er bare et tidsspørsmål før «Burre» er forbi. I Sestriere var det bare noen små tideler som skilte dem.

Et stort steg

Hans-Petter Buraas har endelig begynt å høste litt frukter av 15 års målbevisst trening. I flere år har han nærmet seg de beste med små steg. I Sestriere tok han mange steg i et jafs.

- Jeg har ikke tenkt så mye på tredjeplassen fra Sestriere, men de tankene jeg har gjort meg har vært gode. Selvsagt er det moro å kunne hevde seg i verdenscupen, men jeg føler ikke at jeg har noe press på meg. Det gjelder å holde bakkekontakten og ha det samme engasjementet i alle konkurransene, sier Buraas.

Målet hans er å komme med på OL-laget, og i øyeblikket er han definitivt inne på slalåmlaget, men han vet at han må fortsette å kjøre godt for å beholde plassen.

- Jeg må hele tiden være topp skjerpet og gjøre ting riktig både på trening og i konkurranser, sier han.

En glad gutt

Hans-Petter Buraas er en glad gutt. Smilet og den gode historien ligger alltid på lur. Selv om han ikke har vært med i verdenscupsirkuset så veldig lenge, er han allerede et muntrasjonsråd i det norske laget.

- Jo, jeg er vel en snill og grei fyr som liker å ha det moro og å være sammen med vennene mine. Det er veldig spesielt å være alpinist i verdenscupen. Derfor legger jeg vekt på å være mye sammen med venner og tenke så lite alpint som mulig når jeg er hjemme i Bærum, sier han.

I år kommer Buraas til å konsentrere seg om slalåm og storslalåm, men han sier at han i årene som kommer også vil satse litt på fartsdisiplinene. For noen år siden var han en svært lovende super-G-kjører, og den disiplinen vil han gjerne ta opp igjen.

- Jeg tror det er viktig å være med i fartsdisiplinene for å kunne hevde seg skikkelig i de tekniske øvelsene (slalåm og storslalåm), sier han.

Deilig

«Burre» liker seg i fokus.

- Det er bare deilig å få litt oppmerksomhet, men det har vært veldig lite stress rundt tredjeplassen min, sier han. Årsaken er nok at han gjemte seg litt borte etter rennet i Sestriere. Mens fartsalpinistene dro til Val Gardena, reiste slalåmløperne til en liten plass et annet sted i Nord-Italia for å trene.

I morgen kjører Buraas storslalåm i Alta Badia, og mandag er det slalåm i Madonna di Campiglio.

- Jeg tror nok det kan gå bra i storslalåmen søndag, men det er nok likevel i slalåmrennet mandag at sjansene mine til å få en topplass er størst, sier Hans-Petter Buraas til NTB.

(NTB)

GLA'GUTT: Selv om Hans-Petter Buraas ikke har vært med i verdenscupsirkuset så veldig lenge, er han allerede et muntrasjonsråd i det norske laget.