Endelig havnet Karlsen på pallen

-Fantastisk. Dette var helt herlig. Nå kan jeg endelig kalle meg skikkelig alpinist, sa Truls Ove Karlsen etter 3. plassen i knockoutslalåmen mandag.

Han hadde bare kroatiske Ivica Kostelic og italienske Giorgio Rocca foran seg på resultatlisten. Kostelic brukte 34,32 sekunder ned slalåmløypa og slo Rocca med ett hundredel. Karlsen på tredjeplass fikk tiden 34,57.

Hans-Petter Buraas gjorde sitt til at den norske laginnsatsen ble solid. «Burre» havnet på fjerdeplass, mens Harald Christian Strand Nilsen endte på en sterk sjuendeplass. Seks av sju norske kjørere kom videre fra kvalifiseringen mandag formiddag. Bare Aksel Lund Svindal ble slått ut.

Men det var ungguttene og nykommerne som sto i fokus. Truls Ove Karlsen har bare kjørt på verdenscuplaget i to sesonger, og har slitt i nesten 15 år for å nå målet - seierspallen i verdenscupen.

Selvtillit

- Det er klart at femteplassen fra slalåmrennet i Park City tidligere i år ga selvtillit. Den er jo ikke akkurat blitt mindre etter tredjeplassen i dag. Nå må jeg bare håpe på at den ikke blir for stor, sa Truls Ove Karlsen til NTB etter knockoutslalåmen.

Selv om han var høyt oppe etter oppturen i Sestriere, hadde han fortsatt beina godt plantet på bakken.

- Jeg kjørte fire gode omganger her, men perfekt blir det vel aldri. Likevel gjorde jeg ingen store feil, sa han.

Han kan ikke helt forklare den enorme framgangen han har hatt i år, men mener at god trening fra i sommer har betydd mye.

Likevel er ikke alt bare rosenrødt for nordtrønderen. Han sliter med knærne, og må kanskje gjennom en operasjon til sommeren.

- Så lenge jeg er helt ny i laget har jeg latt problemene med kneet skure og gå litt. Jeg vil ikke bli skadet med en gang, men jeg har betennelse i begge kneskålene, så det kan nok hende jeg må gjøre noe med det til sommeren, sa han.

Mange år

- Nå håper jeg å kunne bli en stabil førstepuljekjører, og jeg håper selvsagt på flere plasseringer som dette. Jeg mener da også at jeg kan holde på i mange år nå, for dette ga virkelig mersmak, fortsatte han.

- Hva med VM?

- Jeg drømmer om VM-gull, men vet at det ikke er realistisk. Det er så tett i toppen, så man kan ikke gå rundt og tenke på det, sa Truls Ove Karlsen, som reiste rett fra Sestriere til St. Moritz for å trene i VM-løypene.

Han har også håp om at han skal få kjøre storslalåmrennet i Alta Badia like før jul.

Karlsen fikk sin aller første skikkelige lønnsutbetaling i Sestriere mandag, men har foreløpig ikke blitt rik av alpinsatsingen sin.

- Jeg har levd på studielån og veldig snille foreldre. Det er mor og far som har finansiert satsingen min til nå, men dette året får jeg vel en god slump til julegaver, sa en strålende fornøyd Truls Ove Karlsen.

Andreas Nilsen kjørte sitt aller første verdenscuprenn og endte på 17. plass. Derfor hadde også han god grunn til å være fornøyd.

- Det er bare å ta av seg hatten for Nilsen. Bortsett fra Lasse Kjus og Kjetil André Aamodt, tror jeg ingen har hatt en så sterk debut i verdenscupen av norske alpinister, sa sjeftrener Atle Skårdal til NTB etter rennet.

Men mest fornøyd var han selvsagt med Truls Ove Karlsen. En ny slalåmstjerne kan være født i det norske laget.

(NTB-Per-Kristian Eriksen)