Endelig helt igjen

John Alieu Carew sto seriemålløs før gårsdagens kamp i Vitoria, og ventet på startsignalet. 86 spilleminutter seinere gikk han av banen som matchvinner. - Det var godt å komme tilbake, sier 22-åringen.

Etter 508 minutter uten mål denne primera-sesongen var John Carew - med kunstnernavnet Alieu - klar for nettkjenning. For første gang siden 26. november var nordmannen med fra start.

Og årsaken til at trener Rafael Benitez valgte Carew i går var krystallklar: Alavés' Mendizorroza er primeraens største bane, med mer enn nok bakrom til en fartsfylt nordmann.

Etter alt klusset om Fulham eller ikke Fulham, knær eller ikke knær, var det godt for sjefen sjøl å vite at Carew var tilgjengelig.

Bare smil

- Det har vært lag som har vært interessert i ham, men nå har vi Carew. Da bruker vi ham. I denne kampen var han eksellent. Og han viste akkurat hvorfor jeg brukte ham, sier Benitez.

Den norske spissen var sjøl bare smil etter kampslutt.

- Nå er alt perfekt. Jeg har spilt, og jobbet hardt for laget. Jeg er svært fornøyd, sier Carew, som fortsatt mangler litt på maksformen. Det skulle da bare mangle:

42 minutter som innbytter i to kamper siden slutten av november, er ikke mye å slå i bordet med.

Har tatt på

Nå innrømmer da også Carew at alt overgangsmaset har tatt på.

- Når du spiller på et så høyt nivå som dette, kan du ikke ha huet ditt et annet sted, sier han.

- Er det noe du har diskutert med Benitez?

- Ja, jeg har snakket med Benitez om det. Men nå er jeg fullt konsentrert igjen, lover Carew.

Etter kampen mot Athletic Bilbao byttet Benitez begge spissene, og Lørenskog-gutten fikk sjansen.

Respekt

- Det er roteringssystem her, og treneren vurderer fra kamp til kamp hvem han skal bruke, sier Carew etter sesongens første seriemål. Han veit at sjefen må få gjøre som han vil. For Benitez er mannen bak en seriesuksess. I går inntok Valencia ligatoppen for første gang denne sesongen. Sånt inngir respekt.

- Treneren veit hva han vil ha. Han gjør det som gagner laget, sier Carew.

Men sjøl om planen var klar i Vitoria, gikk det ikke helt som antatt. For gårsdagens vertskap visste å sette støkken i sin gjester.

Allerede i det andre minuttet fikset Martmn Astudillo nettkjenning bak Santiago Cañizares, men Gonzalo de los Santos fikk orden på Valencia-nervene minuttet etter.

Utlikningen var en vitamininnsprøyting for John Carew og hans venner, og etter en snau halvtime fikk de belønning.

Alavés-forsvarer Carlos Lloréns og keeper Kike misforsto hverandre, og dermed var det fritt fram.

- Det var en misforståelse som jeg utnyttet, med en lobb fra 25 meter. Keeper sto på 16-metersstreken, forklarer Carew.

Bevis

- Målet var et bevis på hvorfor jeg brukte Carew, sier Benitez. Valencia spilte ikke stor fotball resten av kampen, men holdt i det minste unna for utlikning.

Fire minutter før slutt ble Carew erstattet av Kily Gonzalez.

TILBAKE: - Jeg er svært fornøyd, sa John Carew etter matchen. For første gang siden 26. november var nordmannen med fra start.