SEIER: Marte Olsbu gikk helt til topps i verdenscupsprinten i tsjekkiske Nove Mesto. Foto: AP/Petr David Josek
SEIER: Marte Olsbu gikk helt til topps i verdenscupsprinten i tsjekkiske Nove Mesto. Foto: AP/Petr David JosekVis mer

Marte Olsbu Røiseland tok sin første verdenscupseier

Endelig helt til topps: - Det er dette man jobber for

Marte Olsbu Røiseland tok seg endelig til topps på verdenscuppallen i skiskyting. 28-åringen vant fredagens sprint i tsjekkiske Nove Mesto.

Under krevende forhold gikk Froland-løperen et superrenn. Hun var rask i sporet og skjøt perfekt på standplass. Hun slo tyske Laura Dahlmeier med 4,5 sekunder.

Før fredagens seier hadde Olsbu Røiseland tre 3.-plasser som beste individuelle resultat fra verdenscupen. Forrige sesong slo hun ordentlig igjennom med to sølv i OL, men i Nove Mesto fikk hun drømmen om å stå helt øverst på pallen oppfylt.

- Dette var kjempegøy. Jeg startet ganske tidlig i 2. pulje, så jeg vet ikke hva det holder til. Uansett er jeg veldig fornøyd, sa Olsbu Røiseland til NRK og la til dette om hva en seier ville bety:

- Det er det man jobber for, så det vil bety veldig mye for meg.

Kontrollerte nervene

Sørlandsjenta åpnet i høyt tempo. På første skyting tok hun seg litt tid, men sørget for å plaffe ned alle blinkene. Liggende skyting har vært en utfordring for Olsbu Røiseland, men fredag gjorde hun ingen feil.

På stående skjøt hun fire raske skudd. Selv om det gikk en del tid, holdt 28-åringen nervene i sjakk og fikk også ned den femte og siste blinken.

De norske skiskytterkvinnene har en 5.-plass som beste resultat i vinter. Den tok Olsbu Røiseland på jaktstarten i Pokljuka.

- Rått

Tiril Eckhoff ble nest best av de norske. Hun åpnet med ett bomskudd, mens det ble to nye strafferunder etter andre skyting. I mål var Fossum-løperen 1.03,2 minutter bak lagvenninnen

- Det var hardt og litt rotete på stående, sa Eckhoff til NRK før hun hyllet Olsbu Røiseland.

- Det er rått av Marte. Endelig får hun en seier, og dette betyr masse for laget.

Også Thekla Brun-Lie, Ingrid Tandrevold og Synnøve Solemdal gikk fredagens sprint.

Lørdag fortsetter verdenscupen med jaktstart, mens fellesstart står på Nove Mesto-programmet lille julaften.