SE PÅ MEG: Thor Hushovd pekte på verdensmestertrøya etter å ha tatt sin første seier på drøye åtte måneder, på den 198,4 kilometer lange etappen mellom   Grindelwald og Huttwil i Sveits Rundt. Foto: EPA/JEAN-CHRISTOPHE BOTT
SE PÅ MEG: Thor Hushovd pekte på verdensmestertrøya etter å ha tatt sin første seier på drøye åtte måneder, på den 198,4 kilometer lange etappen mellom Grindelwald og Huttwil i Sveits Rundt. Foto: EPA/JEAN-CHRISTOPHE BOTTVis mer

Endelig, Hushovd!

Grimstad-oksen brøt «regnbuetrøyas forbannelse».

(Dagbladet): Thor Hushovd hadde ikke vært på toppen av pallen siden han ble verdensmester i Australia for drøye åtte måneder siden.

Det er blitt snakket om «regnbuetrøyas forbannelse», og enkelte har fryktet at nordmannen ville reise til Tour de France uten en eneste seier å slå i bordet med.

Men i dag lyktes det endelig, på fjerdeetappen av Sveits Rundt.

På et skreddersydd oppløp, i slak motbakke, havnet han i et durabelig spurtoppgjør med Liquigas-Cannondale-rytteren Peter Sagan.

Sagan tok sjansen på å stikke fra de andre på de siste 100 meterne, og bare Hushovd greide å holde følge. Først 20 meter fra målstreken snek han seg forbi, og seiersmarginen var ikke større enn en meter.

Det var uansett mer enn nok for Hushovd, som åpenbart trengte følelsen av en seier igjen: Han feiret med en innbitt grimase, samtidig som han pekte på verdensmestertrøya.

- Selvfølgelig var det godt. Det er en drøm for alle å sykle i denne vakre trøya. Jeg er glad og stolt i dag, sier Hushovd i seiersintervjuet.

- Hadde du de sterkeste nervene i dag?

- Man må gjøre de rette avgjørelsene i en sprint. I dag hadde jeg veldig gode bein, så det var nok en kombinasjon av begge deler, sier han.

Sterke spurtere som Oscar Freire og Tom Boonen var begge sjanseløse på det krevende oppløpet. I kommentatorboksen til TV 2 var Christian Paasche og Johan Kaggestad omtrent like høyt oppe som Hushovd.

- Fantastisk bra! Hvilken lettelse for Thor Hushovd, konstaterte Paasche.

Trener Atle Kvålsvoll er også lykkelig på elevens vegne:

- Mannen som holder ord! Herlig med den første seieren i VM-trøyen! Spurtteknikken sitter og punchen er på plass, skriver han på Twitter.

Sylvain Chavanel, Cesare Benedetti og Lloyd Mondory gikk i brudd tidlig på dagens etappe, men ble innhentet cirka 18 kilometer fra mål. Det var støting den siste kilometeren, blant annet fra Stuart O'Grady, men Hushovd var tålmodig og lot seg ikke friste til å gå før Peter Sagan klinket til.