Endelig hvile for Molde-helten

MOLDE (Dagbladet): Endelig hjemme! Moldes milliongutt Andreas Lund, kastet seg ned i hvilestilling på sofaen klokka 23.30 i går kveld. 24 timer etter at han sendte Molde FK til den europeiske fotball-overklassen, kunne helten endelig slappe av.

- Kjempedelig. Det er bare samboeren min som mangler her. Hun er på en velfortjent ferie på Kos sammen med en venninne. Det er derfor det er så rotete her, undskyller Lund seg.

- Jeg får i alle fall ta en opprydning før hun kommer, selv om jeg sikkert har mye å gå på etter scoringen på Mallorca, smiler Andreas Lund.

Det eventyrlige døgnet etter straffesparket på Mallorca ble avsluttet med et godt måltid ved midnatt sammen med kompisen Petter Christian Singsaas som bor i samme hus i Molde sentrum.

Kongelig mottakelse

En time før Lund kom hjem til seg selv ble han og resten av laget mottatt som konger på Rådshusplassen i Molde sentrum. Om lag tre tusen mennesker hadde møtt opp for å hylle sine helter. Med jazzmusikk og roser ble det et nytt høydepunkt for spillerne.

Moldespillerne svarte med å kaste rosene til publikum.

- Det er helt utrolig å få en slik mottakelse. Jeg begynner nå å forstå hva jeg har vært med på. Jeg tror det blir mye god fotballgalskap her i fylket de nærmeste par månedene, sier Lund, som ikke blir skremt av puljeoppsettet.

Knallhard pulje

- Vi kommer ikke til å skjemme oss ut i dette selskapet. Pulja er bra den. Og knallhard. Respekten for de kjente spillerne vi møter i Real Madrid, har vi ikke lenger, sier Lund.

Det ble ble noen timers søvn på Mallorca før Molde-spillerne befant seg på stranda i går formiddag. Fotballtennis og litt badeliv var passe avkobling etter den mesterlige triumfen. Like før det latviske charterflyet landet i Ålesund fikk spillerne puljeoppsettet i mesterligaen.

- Vi må sette oss nye mål nå, når vi er kommet i Mesterligaen. Det er naturlig at lista legges på en av de to første plassene i pulja som gir oss rett til det endelige sluttspillet.

Militær i dag

- Men først er det Rosenborg. Jeg tror vi nå er så fulle av selvtillit, at vi får vist oss fra vår beste side mot RBK søndag, sier Lund.

I morges møtte Lund opp som vanlig klokka 07.30 til Heimevernet.

Førstegangstjenesten avsluttes 5. oktober. - Det skal bli deilig å bli fotbalspiller på heltid. Spill i utlandet kan bli en bonus av gode prestasjoner med Molde, sier sørlendingen som har to agenter til å jobbe for seg, Frank Mathisen og Rune Hauge.