Endelig hviledag for forkjølet Hushovd

Slet i dagens etappe.

En forkjølet Thor Hushovd slet seg gjennom søndagens etappe av Tour de France. Derfor kommer hviledagen som bestilt for Crédit Agricole-rytteren.

Nå håper Hushovd og hans trener Atle Kvålsvoll at forkjølelsen skal slippe.

- Han har fått en sterk forkjølelse, og han har vondt i halsen og tett nese, sa Kvålsvoll til NTB.

Treneren frykter imidlertid ikke at det skal ødelegge Touren for Grimstad-gutten, og håper han sykdommen ikke sliter for mye på eleven gjennom de tøffe etappene i Alpene.

- I fjor fikk Thor en kraftig forkjølelse, men da gikk det over etter hvert. Vi får håper det samme skjer i år, og at det slipper snart, fortalte Kvålsvoll.Hendelsesrikt
Hushovd har hatt en hendelsesrik uke i årets Tour de France. Først veltet han på annen etappe, før han knuste all motstand og vant den fjerde etappen onsdag. Dagen etter slo han opp en ryggskade da han skulle stoppe for å late vannet.

- Det er aldri noen fordel å få verken velt, skader eller sykdom, men det er en del av Tour de France, sa Kvålsvoll.

- Ryggen er ok, men han må hele tiden være litt våken og unngå brå bevegelser. Det gjelder å være litt varsom, men det går greit på sykkelen, fortsatte han.

Mandag får Hushovd og de andre rytterne en fortjent hviledag. Det passer spurtspesialisten godt etter en hard uke på sykkelsetet.

- Det passer veldig bra for ham. Han skal slappe av mest mulig, men tar seg nok en lett tur ut, sa Kvålsvoll.

Tøff dag
På søndagens 165 kilometer lange klatreetappe kom Hushovd som ventet langt bak teten i mål. Han syklet inn til 161.-plass og var 39.07 minutter bak etappevinneren Michael Rasmussen fra Danmark.
Endelig hviledag for forkjølet Hushovd

- Thor hadde en tøff dag på kontoret, men klarte seg greit og var med gruppen med spurterne, sa Kvålsvoll.

Team CSCs Stuart OGrady og T-Mobiles Michael Rogers måtte bryte etter å ha gått i bakken i utforkjøringene.

- Det skjedde en del i dag, og et par stykker måtte gå ut på grunn av velt. Det skjer mye, og er nok mange som ser fram til hviledag. Det satses hardt, og det er små feil som skal til før en kjører rett fram i svingen, sa Kvålsvoll.

(NTB)

FORKJØLET: Thor Hushovd slet i dagens etappe av Tour de France. Nå får han en dags hvile før touren starter opp igjen. Foto: Daniel Sannum Lauten, Dagbladet
FORKJØLET: Thor Hushovd slet i dagens etappe av Tour de France. Nå får han en dags hvile før touren starter opp igjen. Foto: Daniel Sannum Lauten, Dagbladet Vis mer