Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Endelig i drømmerollen

MOLDE (Dagbladet): Molde- Bodø/Glimt 7- 1. Bernt Hulsker (20) og Magne Hoseth (19) er svaret på alle Moldes bekymringer. Molde fant svaret nesten et år etter at storscorer Andreas Lund forsvant til England.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

For første gang ble Magne Hoseth satt inn i sin ønskerolle som offensiv midtbanespiller. Mot et svakt Glimt-lag ble banens største artist mer spiss enn midtbanespiller. Tre scoringer av Hulsker og to av Hoseth, som ble snytt for den tredje av keeper Morten Bakkes straffespark, løste alle problemene for Molde.

Ingen perler

- Det var vel ingen perler, men tre scoringer er god uttelling for meg som bare hadde fire tippeligamål før kampen mot Bodø/Glimt, sier Bernt Hulsker.

Den fargerike Molde-spissen har fått mer tabloidomtale enn tippeligascoringer i år. Sannheten er at han hadde scoret flere mål i cupen (fem) enn i Tippeligaen før han dunket inn tre mål i går. Likevel har han vært en nøkkelspiller med å skaffe Molde seks traffespark i serien.

- Jeg vil heller score selv enn å bli sparket ned. Styrken min er at jeg har kjappe finter som ofte gir en refleksbevegelse fra forsvareren og gir oss straffespark. Jeg ble snytt for ett i dag selv om Glimt-forsvareren mente jeg filmet, sier Hulsker.

Ved siden av sine tre scoringer fikk han straffesparket som ga 7- 1, etter å ha blitt revet ned av Christian Steen.

Lykkelig valg

Erik Brakstad gjorde et lykkelig valg da han satte Magne Hoseth inn som støtte til Hulsker. Sammen kan de bli dynamitt for Molde resten av sesongen.

- Magne Hoseth var meget god i dag, sa Brakstad uten å ville snakke særlig mye om det nye trekket sitt.

- Vi skal møte Start i cupen i neste kamp. Jeg vil helst det skal være en overraskelse for dem også, sier Brakstad med et lurt smil.

Mot medalje

- Vi har diskutert med spillegruppa mulige løsninger på hvordan vi skal bli mer effektive. Det trekket vi gjorde i dag var vellykket, sier Brakstad. Moldetreneren nekter å snakke om medaljesjanser.

- Vi har brent oss på slikt snakk før, sier han bare. Men banens beste spiller, Magne Hoseth, har ambisjonenene klare:

- Dette kan bli den beste sesongen i Moldes historie hvis vi fortsetter i samme spor.

Og føyer til:

- Vi kan fortsatt ta seriesølv og vinne NM-cupen. I tillegg gleder vi oss veldig til UEFA-cupen, sier Hoseth.

BLOMSTRET: Magne Hoseth fikk sin ønskerolle, offensiv midtbanespiller. Da blomstret Molde, og Hoseth lagde selv to mål. Her i kamp med Glimt-kaptein Andreas Evjen.
HØYT OPPE: Bernt Hulsker scoret tre mål.