Endelig i mål!

Etter ei knapp uke i slaps og søle over Finnmarksvidda, kom Bjørnar Andersen først i mål i Alta. Gjett hva han først tenkte på?

ALTA (Dagbladet.no): Etter nesten nøyaktig ei uke i sporet, gikk Oslo-mannen Bjørnar Andersen over mål som vinner av Finnmarksløpet 2004. Det var nesten ett døgn etter det skjemaet som løpet opererte med på forhånd. Andersen var tydelig sliten da han gikk over målstreken.

Vanligvis må løperne hanskes med ekstreme værforhold i Finnmark. Snøstormer og minusgrader til langt ned på 30-tallet er ikke uvanlig. I år ble det en helt annen historie.

Fra løpet startet i Alta på lørdag, har Finnmark opplevd rene påskestemningen. Opp til elleve plussgrader er målt uoffisielt over Finnmarksvidda. Det er ekstremt i seg selv, og langt fra det hundekjørere drømmer om.

I går fortalte Andersen Dagbladet.no at han helst så at løpet ble stoppet før Alta. Forholdene var altfor dårlige i sporet, og Andersen mente en gummibåt var et bedre framkomstmiddel enn hundeslede.

I kveld var han mer balansert i uttalelsene da han ble spurt om han noen gang vurderte å stoppe:

- Selvfølgelig, du er nede i perioder, du er det, fortalte han pressen umiddelbart etter målgang.

1000 kilometer

Andersen var ikke sett på som en av de største favorittene før løpet startet. Selv lagleder Robert Sørlie hadde ikke tro på unghundene Andersen dro på tur med.

Etter hvert som Andersen blandet seg inn i tetkampen, fortalte Sørlie til Dagbladet.no at han skulle trekke tilbake alt han hadde sagt om Andersen dersom han vant. Da hadde i så fall unggutten blitt voksen.

Andersens svar var at han var blitt undervurdert av Sørlie før.

Søt seier

I et overfolket målområde, med premier og gratulasjoner om hverandre, var det ikke førstepremien som sto høyest i kurs hos Andersen. Han tenkte på Robert Sørlies uttalelser til Dagbladet.

- Hva er det første du skal gjøre nå?

- Det første jeg skal gjøre nå er å ringe Robert, fortalte Andersen Dagbladet.no med et fett glis.

Unggutten har definitivt blitt voksen.

FØRST I MÅL: Bjørnar Andersen.