Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Endelig jubel for Ishockey-Norge

SARPSBORG (Dagbladet): Norge- Japan 5- 3. Etter 549 dager uten norsk ishockeyseier, fikk Japan gjennomgå i Sparta Amfi. Og selvsagt måtte vi få hjelp fra Sverige. Leif Boork er mannen som på kort tid har fått det skakkjørte landslaget på rett kurs.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Greier Norge neste helg å kvalifisere seg til A-VM i Sveits, blir den 48 år gamle svensken helt i hockeyleiren.

Leif Boork er ydmyk overfor Norges første seier på halvannet år. Han roser spillerne for topp innstilling og seiersvilje.

- Dette er ikke min fortjeneste. Det var 22 norske gutter ute på isen som kledde av helproffe japanere.

Håper på VM-tur

Japan satser beinhardt på ishockey foran sitt eget OL. Laget trener mye sammen og spiller kamper mot kvalifisert motstand. I oktober fikk de uavgjort, seier og tap mot Canada. I motsetning til Norge, er de allerede kvalifisert for A-VM.

Dit håper også Leif Boork at han kan reise.

- Du får meg aldri til å si at jeg tror på gevinst i kvalifiseringen. Men jeg håper. Spiller gutta som i de to siste periodene, kan vi klare det.

Internasjonal klasse

Tidligere landslagssjef Brent McEwen er rådgiver for det japanske landslaget - og han likte det nordmennene presterte.

- De to siste periodene var det internasjonal klasse over. Jeg gleder meg over framgangen, og tror Norge kvalifiserer seg for A-VM, sa McEwen til Dagbladet.

Til tirsdagens kamp mot Japan på Jordal Amfi kommer åtte av utenlandsproffene til siste drilling før møtene med Polen, Kasakstan og Østerrike - hvor to av lagene går til A-VM.

- De åtte proffene vil nok tilføre laget noe. Individuelt er de meget gode. Men det kan også hende vi får for liten tid sammen, sier Leif Boork.

<B>JUBEL: </B>André Manskow Hansen (i midten) har gitt Norge 4-2 og vi er på vei mot vår første hockeyseier på 549 dager.
Hele Norges coronakart