Endelig jubel for Ishockey-Norge

SARPSBORG (Dagbladet): Norge- Japan 5- 3. Etter 549 dager uten norsk ishockeyseier, fikk Japan gjennomgå i Sparta Amfi. Og selvsagt måtte vi få hjelp fra Sverige. Leif Boork er mannen som på kort tid har fått det skakkjørte landslaget på rett kurs.

Greier Norge neste helg å kvalifisere seg til A-VM i Sveits, blir den 48 år gamle svensken helt i hockeyleiren.

Leif Boork er ydmyk overfor Norges første seier på halvannet år. Han roser spillerne for topp innstilling og seiersvilje.

- Dette er ikke min fortjeneste. Det var 22 norske gutter ute på isen som kledde av helproffe japanere.

Håper på VM-tur

Japan satser beinhardt på ishockey foran sitt eget OL. Laget trener mye sammen og spiller kamper mot kvalifisert motstand. I oktober fikk de uavgjort, seier og tap mot Canada. I motsetning til Norge, er de allerede kvalifisert for A-VM.

Dit håper også Leif Boork at han kan reise.

- Du får meg aldri til å si at jeg tror på gevinst i kvalifiseringen. Men jeg håper. Spiller gutta som i de to siste periodene, kan vi klare det.

Internasjonal klasse

Tidligere landslagssjef Brent McEwen er rådgiver for det japanske landslaget - og han likte det nordmennene presterte.

- De to siste periodene var det internasjonal klasse over. Jeg gleder meg over framgangen, og tror Norge kvalifiserer seg for A-VM, sa McEwen til Dagbladet.

Til tirsdagens kamp mot Japan på Jordal Amfi kommer åtte av utenlandsproffene til siste drilling før møtene med Polen, Kasakstan og Østerrike - hvor to av lagene går til A-VM.

- De åtte proffene vil nok tilføre laget noe. Individuelt er de meget gode. Men det kan også hende vi får for liten tid sammen, sier Leif Boork.

<B>JUBEL: </B>André Manskow Hansen (i midten) har gitt Norge 4-2 og vi er på vei mot vår første hockeyseier på 549 dager.