Endelig jubler Sjøvegan

EKEBERGSLETTA (Dagbladet): Kine Nordheim (13) er lei av å lese om drapsmannen som går løs i hjembygda hennes i norske aviser. Derfor er hun ekstra glad for at hun skjøt Sjøvegan til Norway Cup-seier og endelig litt positiv presseomtale.

Kine scoret to mål og la opp til to da Salangen IF fra Sjøvegan kjørte over Hilstad IL i finalen 4- 0. Og dermed har endelig lokalsamfunnet på 2500 mennesker noe å juble over. Det er en stund siden sist. - Det har bare vært trist omtale av Sjøvegan i avisene og på TV. Men nå tror jeg ordføreren blir glad, jubler Nordheim. For det er ikke så veldig hyggelig å bo i bygda i Sør-Troms. Kine føler seg aldri trygg når hun er ute og går på hjemstedet. - Jeg kan ikke gå ut om kvelden fordi det er en drapsmann på frifot. Ingen unger kan føle seg trygge når de er alene. Det er trist, sier 13-åringen.

Glad-sak

Sjøvegan opplevde to drap i fjor - og ytterligere ett i år. Og en ukjent drapsmann går fortsatt løs. Det har selvsagt blitt slått stort opp i norsk presse. - Jeg visste godt hvem hun siste som ble drept var. Å lese om henne i avisene var langt i fra morsomt. Men i dag er det glemt, forteller den glade Norway Cup-vinneren. For i går sto intervjuerne i kø for Kine og lagvenninnene. Alle ville vite om hvordan det var å vinne verdens største fotballturnering. - Deilig. Dette er drømmen, svarte Kine og smilte til kameraene. Som dermed videreformidler en etterlengtet gladsak for Sjøvegan. Kine kjører hjem til Troms i dag sammen med foreldrene. Der blir de tatt imot som bygdas nye ambassadører. - Håper dette er siste gang fram til Norway Cup til neste år at noen skriver om Sjøvegan, avslutter Nordheim. # KAMPFAKTA:

Klasse W (finale):

Hilstad- Salangen 0-4 (0-4).

S: Kine Nordheim (6,9), Anneli Gidske (13), Sofie Pedersen (14).

Tilskuere: Ca. 350 på bane 1 på Ekeberg.

Dommer: Marthe Sørø.

Banens beste: Kine Nordheim, Salangen. # # GOD REKLAME: Salangens Kine Nordheim løfter pokalen som får Norge til å glemme Sjøvegans negative rykte for en stund. - Nå blir ordføreren glad, jubler Kine. #
Foto: ROBERT S. EIK

<B>GOD REKLAME:</B> Salangens Kine Nordheim løfter pokalen som får Norge til å glemme Sjøvegans negative rykte for en stund.