Endelig kan Riise smile igjen

Spilte fra start i Roma-seier.

Fire dager etter utvisningen i Ukraina var John Arne Riise tilbake i Roma-laget og bidro til 3-0-seier borte mot Lecce.

Riise har hatt mye motgang den siste tiden, og onsdag ble han utvist for banning da landslaget gikk på enda et tap. Etter flere kamper på benken var han søndag inne i varmen hos Roma-trener Luciano Spalletti igjen, og han takket for tilliten med godt spill.

Riise markerte seg offensivt allerede i åpningsminuttene, med et skudd som ble reddet og med en god kombinasjon med midtbanespiller Matteo Brighi, men det var Francesco Totti og Mirko Vucinic som sto bak det viktige ledermålet.

I det 11. minutt ble Vucinic spilt fram av spissmakkeren, og montenegrineren scoret sikkert. Midtstopper Juan doblet ledelsen i slutten av første omgang, da han fikk ballen i beina etter hjørnespark og sparket den over streken.

Totti fjernet siste rest av spenning med en lekker avslutning etter forarbeid av Brighi tidlig i annen omgang.

Roma er i ferd med å reise seg etter den elendige sesongstarten som plasserte laget på nedrykksplass. En uke etter seieren mot Lazio i byderbyet klatret laget enda noen trinn på serie A-tabellen, og passerte blant andre søndagens motstander.

Onsdag spiller Roma borte mot Cluj i mesterligaen, i håp om å følge opp seieren mot Chelsea i forrige runde og revansjere hjemmetapet tidligere i høst.

(NTB)

VANT MOT LECCE: Roma sikret seg tre poeng, og det med John Arne Riise på laget fra start. Foto: ERLEND AAS/SCANPIX
VANT MOT LECCE: Roma sikret seg tre poeng, og det med John Arne Riise på laget fra start. Foto: ERLEND AAS/SCANPIX Vis mer
Endelig kan Riise smile igjen